torsdag den 19. april 2012

Spanske boccadillos (små grov flute)

Jeg er jo som bekendt begyndt at bage mit eget brød, for at spare penge, men også for at det smager bedre :-)

I dag har jeg så bagt Spanske boccadillos, som er små grov flutes og de smager fantastisk.


Opskriften er som følger:

(15 stk)

4 dl lunkent vand
50 g gær
1 spsk olivenolie
2 tsk salt
1 spsk honning
200 g grahamsmel
460 g groft Ølands hvedemel (eller alm hvedemel)

Udrør gæren i vandet og rør olivenolie, salt og honning sammen. Lad det stå i 12 min til det bobler. Rør grahamsmel og det grove Ølands hvedemel i og ælt dejen til den er smidig (det tager ca 12 min ved håndkraft). Stil dejen til hævning ca. 1 time et lunt sted.
Form 15 aflange brød. Lad dem efterhæve i 15 min. Pensl med vand og bag brødene ved 200 grader på den midterste ovnribbe i ca. 20 min.

Jeg synes de smager fremragende og glæder mig allerede til min frokost i morgen :-)

Enjoy.

Medic out


1 kommentar:

Eeyorenyk sagde ...

Hey, vil bare gøre opmærksom på at der er et nyt bogrelateret arrangement på banen, via Cautious, som du måske kunne finde spændende at deltage i. :D