søndag den 17. april 2022

Anmeldelse af Apokalypsens Engle

Bagsiden fortæller:

En avanceret computermodel forudsiger, at Vesten står over for en krise, der overgår Første og Anden Verdenskrig i tab af menneskeliv.

Og vores team i Mirrin Bank har mindre end syv dage til at neutralisere truslen...

Iran har udført hele to attentater mod Danmark.
Statsminister Lene Bisgaard skal afklare, om der er tale om et kriminelt angreb begået af løsrevne elementer af Irans Revolutionsgarde, eller om der er tale om et statssanktioneret attentat, hvilke vil resultere i en krig mellem NATO og Iran, sætte Mellemøsten i Flammer og i sidste ende kaste verden ud i tredje verdenskrig.

Apokalypsens Engle er anden del i Mirrin Bank trilogien.

Trilogien afsluttes i Antikaos.






Anmeldelse:

Godt så hvis man havde regnet med at den kære Johan Ottosen havde tænkt sig at tage det stille og rolig i bog nr. 2, så kan man godt tænke om igen. Hold da kæft mand en rutchebane tur han sender én ud på fra lørdag den 15. december til tirsdag den 18. december.

Jeg måbede af vantro da jeg var færdig med bogen og havde faktisk tænkt mig at skrive til den kære forfatter at han var en kende tarvelig sådanne af afslutte bogen med en nervepirrende cliffhanger af en slutning. For hold da op hvor han spiller med ens følelser og sine hovedpersoner.

Ja jeg vil ikke spoile noget som helst for du skal selv opleve hvordan historien tager den ene tvist efter den anden. Når man lige tror at NU kommer der ikke flere vanvittige afsløringer eller at den person er faktisk ret meget Mr. bad guy, men det er sq da ikke muligt, ja så bliver det at læse bogen færdig bare et must. For man skal altså have vished for hvad der er rigtig og forkert.

Vi får et par personer mere på holdet og de gør det alle sammen rigtig godt.

Statsminister Lene Bisgaard skal lige pludselige til at jonglere med en noget andet situation end den hun er vant til. Det er stor politik på verdensplan og eventuel krigserklæring mod en fjende som hedder Iran. Hun har is i maven og gøre det fremragende.

Merethe Mohrmand der i snart 30 år har dokumenteret højre- og venstreorienteret bevægelsers gøren og laden. Men nu har hun kastet sin interesse på nyreligiøse bevægelser. Hun har et kæmpe arkiv som gør hun er en fantastisk kilde til information og udover det har hun et meget imponerende arbejdskontor fyld med maskiner til ethvert medie.

Frantz-Ole Frimand fra Mirrin Bank kommer vi tættere på og han er en ret sej person. Vi mødte ham også i bog et, men hans rolle kommer mere for dagen som en mand der kan alt mellem himmel og jord med de efterretninger som kommer hans vej.

Odin, et avanceret computer analyse program som via de data den bliver fodret med hjælper med at forudsige diverse store begivenheder som de ansatte i Mirrin Bank skal være opmærksomme på. 

Massimo Ricci, en italiensk agent fra Mirrin Banks afdeling i Italien. Han er sindsyg sej og jeg nævner ham her fordi jeg ikke kan lade være. Ham og Søren Storm oplever vilde ting i Rom. Plus Massimo kører som en brækket arm i en lille antik Fiat 500.

Nå ja jeg skal også lige nævne Politiinspektør Peter Lillelund fra Københavns Politi. Han er en god gammeldags sporhund som ihærdigt prøver at finde ud af hvad der skete med vores kære journalist Kurt Østergård og en par andre sager der er landet på hans skrivebord.

Hvis du stadig synes at det hele lyder en kende kedeligt, så må du altså tro om igen. Der er stadig fuld fart over feltet og du skal følge godt med for der sker hele tiden noget nyt som gør at historien ændre sig i en retning som du ikke havde regnet med.

Den fede feature ved bogen som også var med i første bog er bevaret. Ved hvert kapitel er en QR-kode som du kan scanne med din smartphone, så du kan se et kort eller satellitfoto over hvor personerne befinder sig. Så hvis man ikke er så meget til geografi så er det en god ide at bruge QR-koden. Den anden detalje med position under hvert kapitel som f.eks. i første kapitel: Position: 55°42'29.387''N  12°33'32.862''E er også bevaret.

Kan også godt lide at der stadig står hvor man er i verden og hvad klokken er lokalt og dansk tid.

Til sidst skal vi igen dvæle ved forsiden på smudsomslaget til bogen. Hold da helt magle der er gjort noget ud af det igen igen. Jeg er vild med flotte forsider som fortæller en historie og som gør at man kan gætte på hvad der mon sker i bogen. Farverne spiller, billederne spiller og ja det den lover holder den faktisk 100%.

Jeg synes også denne her bog er FANTASTISK for Johan Ottosen holder tempoet oppe og så sørger han for at historien udfolder sig på måder som man ikke lige har regnet med. Læs den og lad dig rive med når nogle få mennesker prøver på at redde den verden de kender.

Bogen er et anmelder eksemplar fra Johan Ottosen og hans eget forlag Bukefalos Publishing.

Forfatteren er Johan Ottosen og den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer: