tirsdag den 26. april 2022

Anmeldelse af Antikaos

Bagsiden fortæller:

Iran har angrebet NATO og USAs præsident Cahill gør sig klar til at anvende atomvåben mod Iran.
Samtidig ser Rusland sit snit til at udvide sit territorium.

Under dække a fat være en investeringsbank opdager vores hemmelige efterretningstjeneste i København, Mirrin Bank, at Iran i der skjulte har produceret 200 højteknologiske atomsprænghoveder og er således en de facto atommagt. Angriber præsident Cahill Iran risikerer verden en altødelæggende atomvinter.

Vores team i Mirrin Bank finder yderligere ud af, at en langt værre spiller, The Church, står bag og trækker i trådene, for at udleve en altødelæggende religiøs vision. The Church har millioner af medlemmer over hele verden og noget tyder på. at de har infiltreret flere vestlige demokratier...

Antikaos er den afsluttende del i Mirrin Bank- trilogien.







Anmeldelse:

Nå men jeg skrev følgende på min personlige Facebook profil forleden dag da jeg blev færdig med bogen og det står jeg ved nu her et par dage efter hvor jeg har sundet mig over slutningen på Mirrin Bank serien:

Dan Brown gå hjem og læg dig, der er en ny konge på tronen og han hedder Johan Ottosen.

For silvan da, der er ikke sparet på spænding og drejninger af historien med mord og død og nye opdagelser og ja jeg kunne blive ved. Alle vores hovedpersoner skånes stadig ikke og de får hver især ting at kæmpe med og for fra tirsdag den 18. december til onsdag den 1. januar.

Det er fuldstændig vanvittigt som denne her historie render om hjørner med én hele tiden igennem tre bøger og ikke lader dig hvile på laurbæerne på noget som helst tidspunkt. For du skal holde tungen lige i munden for at holde styr på de forskellige spillere som er både gode og onde.

Vi er blevet klogere på hvorfor i alverden alt dette her sker og at det er det en kult kalder The Church som vil indfri deres leder Damian Louws vanvittige religiøse visions projekt og lægge jorden øde for at opnå noget der er total fantasi. Jeg gentager gerne vores kære journalist Kurt Østergaards ord: Jeg hader religion. 

Vi får også denne gang et par personer mere med på holdet og nogle af de gamle lærer vi lidt bedre at kende.

Sune Skadegaard, Mirrin Banks tekniske chef kan man ikke andet end holde af. Han er et geni og i denne bog er han flyvende på alle måder. Det er vildt hvad han kan. Han er en lille Einstein med et stort hjerte som virkelig træder i karakter når der er brug for det.

Julia Mortensen er et frafaldent The Church medlem som er et computergeni der ser monster meget op til Sune. Hun kan knække koder på sekunder og supplere Sune på fantastisk vis. Hun fortæller vores team i Mirrin Bank om hvordan tingene foregår i The Church, så de er forberedte på det værste.

Laura Emily Marshall er USA's udenrigsminister som er fanget på dansk jord. Hun får sit at se til og viser sig at være en badass kvinde når alt smuldre omkring ørerne på hende. Hende ville jeg gerne have på min side hvis jorden er i fare for at gå under igen igen.

Kurt Østergaard, vores kære journalist som formår at sætte sig op i et fly for at flyve til Jerusalem for at få afkodet palimpsesten fra hans stedfar, men ender i Sinaiørkenen og skal gennemgå alkens genvordigheder på sin rejse før han når sit endemål med diverse overraskelser.

Janna er en ung kvinde på de 20 år som render ind i Kurt Østergaard i Tel Aviv. Hun har fundet ham via en mobiltelefon som Kurt har fået uden at vide det. Hun er også pisse sej på alle måder. Den tøs er seriøs skræmmende med våben. 

Politiinspektør Peter Lillelund fra Københavns Politi bliver nødt til at hjælpe Mirrin Bank med en opgave som ingen andre kan hjælpe med. Han er total cool og mega sej. Han har virkelig skjulte talenter som det i en krisesituation er godt man kan udnytte.

Dertil kommer alle de statsoverhoveder som prøver at afværge den forestående atom-krig som der bliver pustet til igennem hele bogen. Alle gør sig bemærket på den ene eller anden måde. De tager modigt kampen op selv om det kan koste liv.

The bad guys er sindssyge organiseret og har styr på alt. De har virkelig fået inficeret hele verden med deres følgere som er blevet hjernevasket til at følge en gal mands vision. Det er skræmmende, men sådan ser virkeligheden jo også ud i dag med sekter der kan få folk til at gøre hvad som helst. 

Jeg behøver ikke fortælle om den fede feature der er med QR-koden vel? Nå men den er der stadig og tidsstemplerne er der også stadig. Mega fedt når man gerne lige vil de hvor vi er i verden og hvad tid på dagen det er.

Lad os til sidst endnu en gang dvæle ved forsiden på smudsomslaget. Ahmen altså endnu en gang fortæller forsiden os en historie om hvad vi kan forvente os af bogen og historien på de 650 sider den indeholder. Den er et "Hold da magle" værd. Legen med farverne, lyset og billederne er helt vildt imponerende. Intet mindre.

Bogen er FANTASTISK som sine forgængere og tempoet er overhovedet ikke sat ned på nogen måde. Man sidder stadig og tænker eii det gør han ikke, men jo det gør han og så bliver man nødt til at vende næste side for at se hvordan historien nu ser ud og om der er overlevende.

Hvis du ikke synes denne her bog lyder spændende så har jeg ikke skrevet en god nok anmeldelse, for den er lige så spændende som de to andre i serien. Jeg er vildt med slutningen og at der ingen løse ender er. Alt er afsluttet på fineste vis med en rød sløjfe om.

Tak til Johan Ottosen for en FANTASTISK læseoplevelse. Jeg er SÅ glad for at jeg efter 10 år endelig fik lov til at læse hele serien og at den ikke er blevet ringere på de år der er gået. Tværtimod så er den faktisk ret relevant i dag med alt det der sker rundtom i verden.

Bogen er et anmelder eksemplar fra Johan Ottosen og hans eget forlag Bukefalos Publishing.

Forfatteren er som sagt ret mange gange Johan Ottosen og den kan købes hos landets boghandlere til 349,95 kr. 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer: