lørdag den 19. februar 2022

Ny anmeldelse af Stenens Tid


Bagsiden fortæller:

Under Danmarks ældste kirkegulv bliver en 5.000 år gammel kalender fundet. 

Kalenderen tæller ned til Ragnarok … 

På en bænk i det sommerglade Tivoli skyder den pensionerede professor Bjarne Arnesen sig en kugle for panden. 

Hans stedsøn, den Cavlingprisvindende journalist Kurt Østergård, modtager en videobesked fra ham 28 måneder efter. Arnesen trygler Kurt om at stoppe det han kalder "dem" og fortsætte hvor han slap. Det leder Kurt til en opdagelse, der får store konsekvenser – ikke blot for Kurt, men for Danmark og kongefamilien. 

Samtidig bliver strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, Søren Storm, bedt om at hjælpe politiet i opklaringen af et strålingsrelateret mord begået på Rigshospitalet. Det makabre og bizarre mord leder Storm på sporet af en radioaktiv bombe, der kan gå af hvert øjeblik det skal være et sted i København. Lige om hjørnet venter dronningens store jubilæumsfest med prominente gæster fra ind- og udland.

Stenens tid er første del af Mirrin Bank trilogien.


Anmeldelse:

Jeg skrev min første anmeldelse den 21 december 2012 og efter en genlæsning af "Stenens Tid" har jeg tilrettet min gamle anmeldelse lidt hist og her. 

Hillemænd og banditter kan jeg kun sige om denne her bog.

Der er fart over feltet fra start til slut og man keder sige ikke et sekund i selskab med Søren Storm, Kurt Østergård og Birgitte Holm plus alle de andre personer som vi møder i bogen der starter den 7. december og slutter den 14. december kl 23.51.

Jeg er vild med historien og med den måde som Johan Ottosen skriver på. Den måde han får historien til at passe ind i hinanden er lidt a la Da Vinci agtig, men alligevelle ikke for han får virkelig gjort myten om Jesu efterkommere til sin egen med royal dansk indblanding og det passer bare så godt sammen.

Søren Storm, Birgitte Holm, Kurt Østergård og Bodil Holm er nogle af de personer du møder i denne her episke fortælling om en mesoamerikansk kalendersten fra den sagnomspundne maya-konge Pacal Votan, en profeti der indbefatter det danske kongehus, mord og nedtælling til Ragnarok.

Hver for sig er de alle sammen en lille puslespilsbrik i det store puslespil som der er ved at blive lagt op til Dronningens Regentjubilæum. Et spil som byder på mord og det radioaktive stof Polonium-210 samt en stor arkæologisk opdagelse i Vor Frue Kirke i Århus som knytter sig til den danske kongefamilie.

Søren Storm, strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN bliver ansat midlertidigt hos PET for at hjælpe dem med at finde kilden til en trussel med Polonium-210 radioaktivt stof som kan dræbe bare man næsten snuser til det. 

Birgitte Holm er Søren Storms højgravide kæreste, med det svære forhold til sin mor Bodil Holm, som arbejder for PET som bibliotekar bliver viklet ind i historien da hun opdager oplysninger om sin far og hans død på Færøerne.

Den rødvinsdrikkende Cavling-prisvindende journalist Kurt Østergård som arbejder på Kristeligt Dagblad, der begynder at forfølge en historie som hans afdøde stedfar Bjarne Arnesen sætter ham på 28 1/2 måned efter hans formodede selvmord. Han begynder sit detektiv arbejde og finder ud af hemmeligheder som han slet ikke havde troet muligt med fare for sit liv.

Bodil Holm som arbejder for Mirrin Bank. Til at starte med virker hun som en topleder, men det ydre kan godt vildlede da hun har en form for sejhed og overblik man ser hos mennesker der ved hvordan man skal passe på sig selv. 

Altså hvis du synes dette her lyder kedeligt så må du tro om igen. Der er fart på og det gælder om at hænge fast og følge godt med for der sker noget nyt i hvert kapitel. Det gør at man ikke keder sig på noget som helst tidspunkt. 

Slutningen er en ren og skær cliff hanger og med en overraskelse eller to som jeg lige måtte sunde mig lidt over og som jeg ikke kunne huske efter 10 år.

En fed feature ved bogen er at der ved hvert kapitel er en QR-kode som du kan scanne med din smartphone, så du kan se et kort eller satellitfoto over hvor personerne befinder sig. Jeg prøvede det og installerede en QR-scanner og det virkede. Så hvis man ikke er så meget til geografi så er det en god ide at bruge QR-koden. En anden detalje er at der er position under hvert kapitel som f.eks. i første kapitel:
Position: 55°40'24.13''N  12°34'9.06''E

Se det er jo ikke noget man ser i alle bøger.

Kan også godt lide at der står hvor man er i verden og hvad klokken er lokalt og dansk tid.

Skal vi lige kigge på den helt vildt flotte og fantastiske nye forside som bogen har fået. Jeg er total vild med den. Den indbyder til eventyr og spænding. Den er frisk og flot. Der er virkelig tænkt over hvilke elementer fra bogen som skal vises og det bliver gjort på flotteste vis. 

Bogen er stadig FANTASTISK og jeg glæder mig så meget til at komme i gang med fortsættelsen for jeg håber virkelig at Johan Ottosen kan holde farten og spændingen oppe.

Bogen er et anmelder eksemplar fra Johan Ottosen og hans eget forlag Bukefalos Publishing.

Forfatteren er Johan Ottosen og den kan købes hos landets boghandlere til 129,95 kr. 5/5 stjerner.

Ingen kommentarer: