fredag den 10. august 2018

Anmeldelse af Corpus Christi

Bagsiden fortæller:
De har fornået at holde sig skjult i 700 år, siden den sidste Tempelridder-stormester der blev brændt på bålet i 1314. Men ikke mere. Da en af ordenens riddere findes korsfæstet på en særlig bestialsk måde, er det et signal om at ordenen, men også den hemmelighed de beskytter, er truet med udslettelse. Et inferno af koder, ældgamle konspirationer, magtfulde modstandere og med døden som skygge har Noah Smith 24 timer til at finde tempelriddernes hemmelighed og sørge for, at den aldrig ser dagens lys.


Anmeldelse:
Jeg kan godt lide at læse bøger om tempelriddere også når de foregår i vores tidsregning. Det der med de er hemmelige selskaber som har en hemmelighed de bevogter eller at deres organisation nu er i fare for at blive offentlig kendt gør bare jeg sluger bogen, hvis den er godt skrevet.

Noah Smith og hans farefulde færd igennem England, Danmark og Paris er noget af et kapløb med tiden for han har kun 24 timer til at bruge al sin træning for at forhindre at en hemmelighed fra 1307 skulle komme til offentlighedens kendskab. Den er så vigtig og kan hvis den kommer frem gøre det af med religion som den er kendt i dag.

Noah er trænet som ridder, uddannet som munk og forsynet med tiggerens ydmyghed, så han en dag kan påtage sig ansvaret for at holde hemmeligheden skjult fra verdens øjne og øre når det bliver nødvendigt. Det er hans far der har trænet ham og som har gjort hvad der i familien i generationer er blevet forventet af drengebørnene, nemlig at overtage faderens plads mellem de 9 tempelriddere.

Med på sin farefulde færd får Noah selskab af Professor Elisabeth Hurlington ph.d. i teologi på Divinity School  i Oxford hvor han er i gang med at studere økonomi Corpus Christi College. Hun er den perfekte partner til at hjælpe ham med at gennemskue de spor som de støder på.

De skal undslippe to lejemordere som er i hælene på dem hele tiden. De dukker hele tiden op i deres kølvand og man begynder at mistænke at der virkelig er nogen som meget gerne vil dem til livs. Ikke nok med det, så er Vatikanet også begyndt at interessere sig for sagen.

Vi har en kardinal som meget gerne vil have det højeste embede og han vil gøre hvad som helst for at få det. Også engagere en orden der hedder Slægten hvor efterkommerne af bødlen Guillaume Imbert fra 1307 stadig fungerer som bødler og mordere for Vatikanstaten.

Det hele afsluttes i en vildt jagt og en meget overraskende og oplysende finale som gjorde at jeg tabte underkæben en lille smule hvilket er sjældent i disse tider. Bogen er virkelig velskrevet og jeg kan varmt anbefale den til alle som godt kan lide en god konspirationsthriller med fart over feltet.

Hvis der er en ting jeg hader mere end noget i bøger jeg låner på biblioteket så er det når andre lånere mener der er i orden at ændre i den skrevne tekst. Det er helligbrøde for det kan ødelægge enhvers læseoplevelse. Så note til alle dem der gerne vil sætte et præg på en bog.

Lad jeres forpulede kuglepen ligge i skuffen og lad de rigtige redaktører om deres arbejde. Hvis du brænder for at blive redaktør så søg jobbet og lad os andre få en bog uden dine udstregninger og tilføjelser af ord. Eller køb bogen og gør det i din egen kopi. Eller skriv til forlaget og fortæl dem hvor du synes der er lavet fejl og se om de måske retter det til næste udgave af bogen udkommer.

Godt det var lige det jeg trængte til at få ud mellem mine sideben. Udover det var det stadig en super fed og god bog. Jeg glæder mig til at læse bog nr. 2 som i dag er bestilt på biblioteket.

Bogen er skrevet af Jesper Holm og udgivet på Politikens Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere til 49,95 kr. 5/4 stjerner. Lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer: