onsdag den 7. oktober 2015

Yoghurtsandkage med appelsin og mandler


Da jeg sluttede på mit gamle arbejde i Vestermarie onsdag den 30. september havde jeg bestemt mig for at bage en kage de ultra kræsne mænd som jeg arbejdede sammen med. Har i et stykke tid kigget meget i The Hummingbird Bakery: Kagedage og her fandt jeg en lækker sandkage som skulle prøves.

Det er mega lang tid siden jeg har bagt sandkage og med en ovn som nogen gange helst vil leve sit eget liv så var jeg meget spændt på resultatet. Min kage fik 5 minutter for meget og det gjorde at det blev en kende tør, lidt ærgeligt, men hvad.. Plus man skal huske at bage den ved almindelig ovnvarme og ikke varmluft.

Men selve kagen smagte rigtig rigtig godt og appelsinen og mandlerne var et godt supplement som jeg skal prøve igen og denne gang så kommer kagen ud med det samme jeg er sikker på den er færdig. Plus denne gang hævede den helt perfekt. Det var virkelig dejligt at se.

Da jeg ikke havde en brødform som svarede til de mål som de skrev i opskriften så gangede jeg alt op og lavede dobbelt portion af dejen så den ikke blev lille og flad. Men her så skriver jeg den originale opskrift og så må du selv bestemme om det er en okaye mængde dej til din form.

Jeg fandt ud af at det nok havde været en god ide at lægge et stykke bagepapir i bunden af formen for så havde det været nemmere at skille de to ting af efter den var kølet ned. Af skade bliver man klog hehe.

Ingredienser (8-10 personer):

190 g usaltet smør + ekstra til formen (til formen bruger jeg altid spray smør)
190 g hvedemel + ekstra til formen
1 spsk skal af usprøjtet appelsin, fintrevet (her brugte jeg en ganske almindelig appelsin som jeg vaskede under koldt vand)
190 g sukker
3 store æg
60 g mandler, malede (her brugte jeg min kaffekværn til at male mandlerne)
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
1 1/2 spsk yoghurt naturel
1 tsk vaniljeessens
10 g mandler, i flager

1 brødform (8,5 x 17,5 cm med 7,5 cm høje kanter)

Fremgangsmåde:

Varm ovnen op til 170 grader, smør formen med smør, og drys den med mel.

Rør smør, appelsinskal og sukker sammen i en skål med en elektrisk mikser eller røremaskine, der kører op lav hastighed. Skru op til middel hastighed, og rør, til blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggene et ad gangen, og rør dem i dejen. Skrab skålens sider ned.

Rør mel, malede mandler, bagepulver og salt sammen i en anden skål, og kom blandingen i smørblandingen ad to omgange. Pisk det hurtigt sammen. Rør yoghurt og vaniljeessens i.

Hæl dejen i formen, og drys med mandelflager. Bag kagen i 50-60 minutter, eller til den virker fast, og en træpind stukket ned i  midten kommer ren op. Tag kagen ud, lad den køle lidt af i formen, og flyt den derefter over på en bagerist, hvor den køler helt af.Enjoy :-)

Medic out.

Ingen kommentarer: