søndag den 18. oktober 2015

Chokolade drømmekage


Aka Mettes kage her i huset var det som jeg bagte sammen med den mindste bandit onsdag eftermiddag. Han havde spurgt mig om vi ikke kunne bage en kage til aften-hyggen og jeg sprang med det samme til og sagde ja. Det er ikke så tit der sker.

Vi valgte en nem, lækker og ikke for tung kage der kan spises over flere dage. Banditten var ikke helt sikker på at han ville kunne lide det kokosglasur der skulle på, men det smagte så godt at han spiste rigtig mange stykker kage så længe der var noget at spise.

Jeg har altid elsket at bage denne her kage fordi den bare smager SÅ godt og så er den også rigtig nem at lave. Det kræver ikke nogen grad i bagekunst at flikke den sammen. Alle der spiser den er vilde med den. Men det er jo også en chokolade drømmekage, så hvad kan der gå galt :-)

Ingredienser:

Dej:

4  æg
325 g sukker
250 g mel
4 spsk kakao
4 tsk vaniljesukker
4 tsk bagepulver
2 dl mælk
300 g usaltet smør

Glasur:

150 g usaltet smør
1 dl stærk kaffe
4 spsk kakao
4 tsk vaniljesukker
200 g flormelis
150 g kokosmel

Fremgangsmåde:

Dej:

Pisk æg og sukker skummende. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål og rør det i æggeblandingen sammen med mælken.

Smelt fedtstoffet, lad det svale lidt og rør det i dejen

Kom dejen i en smurt bradepande cirka 25 x 40 cm og bag kagen i ca. 45 minutter ved 175 grader ved almindelig varme.

Glasur:

Bland fedtstof, kaffe, kakao, vaniljesukker, flormelis og kokosmel i en gryde og kog det langsomt op mens du ofte rører rundt i glasuren.

Bred glasuren ud over den færdigbagte kage, mens den stadig er varm.

Skal kagen i firkanter, når den er kold.

Enjoy :-)

Medic out

Ingen kommentarer: