fredag den 10. juli 2015

Anmeldelse af Tårnet

Bagsiden fortæller:
Det ugæstfri citadel beliggende i hjertet af den urgamle tyrkiske by Ruin åbner sine porte for første gang i historien. Hvorfor nu - efter tusindvis af års hemmelighedskræmmeri?

En dødelig sygdom er brudt ud i citadellet og truer med at brede sig uden for murerne. Den smittede velgørenhedsarbejder Gabriel Mann har måske kuren - men kan én døende mand standse en epidemi?

Uden Gabriel er Liv Adamsen, tidligere journalist, sårbar og omgivet af fremmede i den ørkenoase, der nu er hendes nye hjem. Men Liv har imidlertid langt mere at være bekymret for end blot sit eget liv...

I USA efterforsker den nyuddannede FBI-agent Joe Shepherd en af NASAs mest velansete professorers forsvinden. Er det et forsvindingsnummer, en bortførelse eller noget mere ildevarslende? Shepherds efterforskning afdækker en magtfuld konspiration af globalt omfang og dybtgående konsekvenser.

En ting står klart for dem alle - noget stort er på vej, noget, der vil forandre alting. Men vil det være en ny begyndelse eller alle dages ende?


Anmeldelse:
Nu har jeg brugt lidt over en uge eller mere på at fundere over denne her anmeldelse for jeg kan ikke rigtig bestemme mig for om jeg synes den sidste del i RUIN-trilogien er så god som jeg havde håbet på.

Selv om historien er god så er jeg en smule i tvivl om hvad Simon Toyne vil med den. Skal vi tænke mere over vores liv og ikke tage vores hjem for gode vare? Skal vi værdsætte familien og det der gør os hele og glade mere end vi gør? Skal vi bruge mere tid sammen med dem vi elsker?

Det kan godt være at det er det vi skal og at bogen så er en succes når en bognørd som mig sidder og stiller de spørgsmål i min anmeldelse. Men det undre mig stadig at det er en del af bogens historie.

Hr. Toyne har tilføjet en ny spiller til historien og jeg synes det er en svær balancegang. Nu skal vi lige pludselig til at lære en nyuddannet FBI-agent at kende og prøve at afkode hvad det er han har gang i mens vi sidder og venter på resten af historien skal udfolde sig for vores øjne.

Men på en eller anden måde formår Simon Toyne at få det til at spille sammen i sidste ende selv om man som læser i starten sidder og tænker "hvorfor nu lige ham" til "ah ja selvfølgelig derfor, det siger jo sig selv" til sidst i bogen.

Universet er ved at forandre sig og det gør at folk gør mærkelige ting. De begynder at drage hjem til hvor nu end hjem er. Der er magtfulde folk der vil gøre hvad som helst for at denne her forandring i universet ikke bliver kendt og det fører til forfølgelse og drab.

Liv, Gabriel og Citadellets historie er flydende og ganske interessant. Man bliver på en måde suget ind i den og kan næsten ikke vente med at finde ud af hvad der sker når du bladre til næste side i bogen. Man føler med alle dem som er blevet udsat for pesten og håber at der findes en kur i tide inden sygdommen når resten af verden. Man hepper faktisk lidt på Gabriel i den forbindelse.

Livs ophold i ørkenen er heller ikke det nemmeste da hun jo stadig bærer noget af Sakramentet i sig og det mere eller mindre bestemmer hvor hun kan færdes. Hvis hun prøver at forlade stedet så sker der ulykker uden at hun kan forklare hvorfor. Tænk sig at skulle bruge resten af sit liv på en grøn plet i ørkenen for at sikre lykken hos de mennesker som har fundet dig og dit tilflugtssted.

Det er hårde odds for et menneske.

Så alt i alt er jeg kommet til den konklusion at bogen er en okaye afslutning på RUIN-trilogien og alle ender er blev bundet sammen med en fin sløjfe og knude.

Bogen er som sagt skrevet af Simon Toyne og udgivet på Forlaget Jentas. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: