tirsdag den 26. maj 2015

Anmeldelse af En kassedames genvordigheder

Bagsiden fortæller:
Kan du smile og sige tak 500 gange om dagen?
Så ville et job som kassedame sikkert være lige noget for dig!
Jeg hedder Anna, jeg er 28 år, har universitetsgrad i litteratur og en livserfaring, der er både ualmindelig og banal. Jeg har arbejdet i otte år i varehuse. Og en skønne dag besluttede jeg mig så for at fortæller om it arbejde og notere de små, ubetydelige hændelser, som en ganske almindelig kassedame dagligt udsættes for. Og med ét så jeg anderledes på menneskemassen, som skrider forbi varebåndet, jeg betragtede detailhandlens univers med andre briller og fik øje på en verden, der var betydelig mere mangfoldig, end jeg havde forestillet mig. Der findes lette kunder og knap så lette kunder, rige og fattige, hæmmede og brovtende, dem, der ser lige igennem én, og dem, der hilser pænt, de ivrige, som står og tripper udenfor. til forretningen åbner, dem , der systematisk venter til lukketid. Der er dem, der prøvet at score én, og dem, der skælder ud. Hvem siger, at der ikke sker noget i en kassedames liv? Og som tiden gik, fik jeg lyst til at dele alle disse oplevelser med andre. Her nogle af historierne, dem, der har berørt mig mes. Nu er det tid til at tage din inkøbsvogn og gå ind i supermarkedet. Gitteret er allerede på vej op, og din kassedame venter på dig. God tur!
Anmeldelse:

Well denne her bog er en sjov lille bog om det at være kassedame. Alle kender hende/ham fra når de er ude og handle og det er ikke altid man lægger rigtig mærke til personen som sidder bag kassen og ekspederer dig.

Hvis du ikke har været kassedame så kunne det godt være en oplevelse for dig at læse denne her bog. For så ville du opleve din verden og opførsel fra kassens anden side. Det er ikke småting som man skal finde sig i fra kunder af alle slags.

Hvis du har været kassedame eller bare ekspedient i en butik så kan du sagtens nikke genkendende til hvad Anne Sam har oplevet i sine otte år bag kassen i supermarkeder i Frankrig. Det er det sammen man kommer ud for, om så man er fra Frankrig, Danmark eller USA. Vi taler bare et andet sprog.

Man griner af hendes observationer og sidder og tænker at sådanne kunder har jeg også haft om og om igen. Det er faktisk lige meget om du er kassedame eller står i kassen i hvilken som helst anden butik. Oplevelserne er næsten identiske.

Hvis du har humor så vil du synes om bogen som giver dig et indblik i hvordan det er på den anden side af kassen og der faktisk sidder et menneske og ikke en robot, som nogen faktisk tror. Der er nogle mennesker derude i verden som faktisk kunne lære noget af at læse denne her bog. Det hedder høflighed og venlighed.

Bogen er skrevet af Anna Sam og er udgivet på Forlaget Mrs. Robinson. Den er desværre udsolgt fra forlaget, men kan måske findes antikvarisk. 2/5 stjerner. Fra bogvæggen.

3 kommentarer:

Sidsel sagde ...

Åh, jeg læste denne bog for nogle måneder siden, og var ikke særlig vild med den. Jeg har stået i butik i mnge år da jeg var yngre, har oplevet mange mærkelige ting, men havde egentlig ret svært ved at genkende mange af scenarier Anna Sam skriver om.... tænkte det måske var fordi jeg aldrig har været kassedame i et supermarked...?

Medic sagde ...

Hej Sidsel,
Hehe nej jeg tror ikke det er fordi du ikke har været kassedame i et supermarked at du ikke var særlig vild med bogen. Jeg havde det også lidt svært med den og det er også derfor jeg kun har givet den 2 stjerner.

Har selv siddet i Netto for en milliard år siden og har udover det været ansat i diverse boghandler i 17 år og her udspiller sig bare en anden mentalitet end det hun skriver om.

Jeg kunne ikke sætte fingeren på det, men måske er det fordi det er franske forhold som hun skriver om at man ikke er såå vild med bogen. Det kan jo også være at som du skriver at hun oplever rigtig mange mærkelige ting hvor kunderne i Danmark måske er lidt anderledes end franskmændene.

Tror bogen henvender sig direkte til dem som aldrig har arbejdet i butik og som måske kunne bruge en vink med en vognstang om hvordan man ikke skal gebærde sig når man handler ind.

Giver det nogen mening??

Sidsel sagde ...

Ja, jeg tror at du har helt ret i at der nok også hersker en lille kulturbarriere i forhold til hvad danskere finder sjovt og hvad franskmænd finder sjovt...