tirsdag den 28. april 2015

Anmeldelse af Romeo og Krage - og Biltyveriet

Bagsiden fortæller:
Fedt! Bagdækket er fladt. Der er nogen, der har piftet det. Romeo kan mærke, at han får en klump i halsen.
´Tudefjæs!´

Hvem sagde det?

´Kom så frem for helvede!´ Nu er Romeo ligeglad med, at de kan se, at han græder. ´Hvem er det, der snakker?´ Fuglen vender sig og kigger på ham.
´Ja, hvem fanden tror du? Kan du se andre her?´

Det er ikke så nemt at være Romeo. Og slet ikke, når man render
rundt med så fjollet et navn. Romeo bliver drillet i skolen, og han har ikke rigtigt fået nogen venner i den nye klasse. Hjemme går det heller ikke altid så godt. Og en dag lander der en krage på Romeos skulder. En stor, beskidt og larmende krage, der kan tale (og bande!). Kragen er fast besluttet på at hjælpe Romeo, men Romeo er ikke så sikker på, at det han har brug for, er hjælp fra en højrøstet og ubehøvlet fugl. Og nemmere bliver det ikke, da Romeo bliver anklaget for at have stjålet lærerens bil ...Anmeldelse:
Denne her bog fik jeg af Gerd fra Forlaget Turbine til krimimessen i 2013. Ved godt den har ligget lidt længe og ventet på at blive læst, men sådanne kan det altså gå nogen gange.

Det er den perfekte bog til børn omkring 8-12 år da den tager fat på nogle tabuer som vi alle måske har oplevet da vi gik i skole. Mobning, det at være anderledes, forældrene som er skilt og deres forventninger til hvordan man klare sig i verden i den nye situation og det at sige fra og tør være sig selv.

Romeo får hjælp af den talende Krage "Krage" til at få lidt selvtillid og til at prøve at få en ven som han slet ikke havde forventet at få. Ann-Louise og Kragen er de eneste der faktisk tror på at Romeo ikke har stjålet hans mobbende læres bil og kørt den i mosen.

De opklarer sammen med Romeos morfar hvad der virkelig skete. Det på trods af at de skal ud i situationer som man som barn nok ikke lige havde ønsket at komme i. Men som de klarer på bedste maner.

Bogen er en man kan bruge som højtlæsning til dem som ikke er så gode til at læse. Den er illustrerede med tegninger igennem hele bogen som man kan bruge når den læses op. Bogen er letlæst, men den tager stadig fat på disse her områder af børns hverdag som der måske kunne være brug for at tale om.

Hvis ikke der er brug for det så er den en glimrende børne-krimi som man sagtens som voksen kan grine med af. Det gjorde jeg i hverfald. Det tog mig en times tid at læse den, men jeg fik stadig noget ud af den. Kragen er øretæveindbydende på en sjov måde og Ann-Louise er en sjov personlighed som man ikke kan lade være med at lide.

Bogen er som sagt udgivet på Forlaget Turbine og skrevet af Gry Kappel Jensen. Den kan købes i landets boghandlere til 129,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: