mandag den 9. marts 2015

Anmeldelse af I en anden mands grav

Bagsiden fortæller:
REBUS ER TILBAGE
Lige siden John Rebus blev tvunget på pension, har han arbejdet for Edinburghs Serious Crime Rewiew Unit, afdelingen for uopklarede sager, som civil medarbejder, men han savner livet i frontlinjen. Så da en tolv år gammel sag om en forsvundet ung kvinde lander på hans bord, kan han ikke modstå fristelsen til igen at få foden indenfor hos kriminalpolitiet. Rebus lægger sig hurtigt ud med alt og alle: Med sin tidligere kollega Siobhan Clarke, sin gamle modstander Morris Gerald Cafferty, og den nye, unge vicekommissær i krminalpolitiet. Dertil kommer, at der er én person, der vil gøre hvad som helst for, at Rebus aldrig vender tilbage, nemlig Malcolm Fox fra 'Klagerne' som er overbevidst om, at Rebus er korrupt. Og efterhånden som Rebus overskrider den ene grænse efter den anden, ser det ud til, at Fox måske har ret. Det eneste Rebus går efter er at finde ud af sandheden om en stribe unge kvinder, som er forsvundet, sager, der strækker sig over tolv år og tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre.

Med I EN ANDEN MANDS GRAV er John Rebus tilbage på banen, og det store spørgsmål er: Kan han leve op til sit gamle jeg og alligevel holde sig på den rigtige side af loven?


Anmeldelse:
Okaye denne her bog har ligget siden Krimimessen i Horsens for to år siden. Jeg har først nu haft lyst til at dykke ned i den 426 sider mursten om John Rebus og hans comeback til politiarbejdet i Edinburgh.

Har aldrig i mit liv læst en Ian Rankin bog om John Rebus og jeg tror heller ikke jeg kommer til det mere. For handlingen var en smule ensformig og kom ikke rigtig fra start. Der var rigtig meget dialog og en del personer at holde styr på.

Jagten på en seriemorder tager Rebus langt omkring i Skotland. Han tager faktisk sin Saab og forlader Edinburgh som han ellers ikke bryder sig om at forlade, medmindre der er en pub eller to eller tre eller fire på vejen som han kan besøge. Eller rettelse sådan var det i gamle dage.

Han bruger de gode gamle metoder som han altid har brugt og i den proces kommer han til at rage uklar med alt og alle, selv forbryderne. Det er på et hængende hår at han til sidst opklarer de mord der startede for 12 år siden på en vejstrækning der hedder A9.

Slutningen var slet ikke som jeg havde forventet, det var som om Ian Rankin bare skulle have skrevet bogen færdig og så vupti så var forbrydelserne opklaret og alle var glade og Rebus kunne kravle tilbage under sin sten hvor han havde holdt til siden han blev pensionist.

Det der for mit vedkommende trak bogen en smule op var det ture som Rebus tager op i Skotland og de byer som han besøger. Der er nogle meget gode landkabsskildringer som gør man får lyst til at køre en tur til Skotland og opleve det hele selv.

Bogen er skrevet af Ian Rankin. Den er udgivet på Forlaget Klim og kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 3/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: