tirsdag den 10. februar 2015

Anmeldelse af Meldt Savnet

Bagsiden fortæller:
Rumspringa kaldes den periode, hvor amishteenagere får lov til at stifte bekendtskab med livet uden for den gennemkontrollerede amishverden. Det er en spændende tid fuld af personlige opdagelser og udvikling, før livet helliges kirken. Men da en ung teenager forsvinder sporløst, sættes der en brat og dyster stopper for de ubekymrede udfoldelser, og frygten spreder sig i det lille amishsamfund.

Politichef Kate Burkholder og efterforsker John Tomasetti dykker ned i den forsvundne teenagers liv og opdager forbindelser til uopklarede sager, som har ligget henglemt i årevis. Men vil det lykkedes Kate at samle brikkerne i dette dystre puslespil tidsnok til at kunne redde den forsvundne teenager og amishsamfundet fra en forfærdelig skæbne? Kate ved instinktivt, at denne sag vil komme til at kræve alt af hende - både på det professionelle og på det personlige plan.Anmeldelse:
Endnu en gang har jeg været i skelskab med Kate Burkholder i Painters Mill og det har ikke været kedeligt. Denne gang er det amishteenagere som det handler om og de holder sig ikke tilbage når de tager fat på deres Rumspringa inden de bestemmer om de vil døbes og hellige sig kirken eller om de vil ud i den virkelige verden og leve livet.

Kate bliver af Tomasetti tilkaldt til BCI, Ohio Bureau of Criminal Identification and Investigation, og de mødes i Richfield for at samarbejde på en sag om to forsvundne amishteenagere. Hvad Kate ikke ved er at den ender med at blive personlig for hende og hendes amishfamilie.

Teenagerne forsvinder fra forskellige byer rundt omkring og det virker ikke som om der er nogen rød tråd i deres forsvinden indtil Kates søsters mands niece Sadie Miller også forsvinder. Der er mørke hemmeligheder i amishsamfundet og der er nogle som krydser grænsen til at være ualmindelige sindsyge i deres tro og det at rette op på de brodne kar hos de unge amish.

Slutningen er mørk og dyster og foregår under jorden. Fra kapitel 19 til slutningen af kapitel 23 sidder man med hjertet oppe i halsen og håber på det bedste. Endnu en gang har Castillo skrevet en eminent og flot slutning på en udfordrende sag der kan give selv den bedste betjent grå hår i hovedet.

Og så ud i det blå kommer overraskelsen som man måske havde regnet med, men som man alligevelle ikke troede på. Sagen er måske ikke helt så lukket som man tror. Det er cliffhanger til UG kryds og bolle. Tak Castillo, du ved hvordan du skal få dine læsere til at blive hængende.

Bogen er skrevet af Linda Castillo. Den er udgivet af Forlaget Hr.Ferdinand og kan købes i landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: