torsdag den 29. januar 2015

Anmeldelse af Bryd Tavsheden

Bagsiden fortæller:
Familien Slabaugh er gode amisbønder, ydmyge, og hårdtarbejdende. Det er en stor familie med fire børn. Da forældrene og onklen omkommer i familiens lade, ser det ud til at være en tragisk forgiftningsulykke forårsaget af metangas fra gylletanken. Men under den obligatoriske obduktion opdager retsmedicineren, at et af ofrene er blevet såret i hovedet, før døden indtraf, hvilket tyder på, at der er noget galt. Men hvem kunne være interesseret i at gøre Slabaugh-børnene forældreløse? og er dette mord på en eller anden måde forbundet med en række chokerende hadforbrydelser mod amishfolket, som har fundet sted for nylig?

Kate Burkholder, der selv er opvokset amish, er fast besluttet på at lade retfærdigheden ske fyldest og få fat i morderen. Hun får hjælp af statspolitiets efterforsker John Tomasetti, som hun har et langt og kompliceret forhold til. Sammen søger de en forbindelse mellem forbrydelserne og afdækker undervejs en mærk hemmelighed under det idylliske amishsamfunds overfalde.


Anmeldelse:
Endnu en gang har Linda Castillo gjort det. Hun har helt sikkert skruet en super god og spændende krimi sammen om amishsamfundet. Jeg læste denne her bog på to dage og kunne faktisk næsten ikke lægge den fra mig da jeg først var startet.

Politichef Kate Burkholder slås med hendes egne dæmoner, lidt for meget alkohol og så bliver hun manipuleret til den store guldmedalje fordi hendes følelser kommer i klemme hos de fire Slabaugh børn der bliver forældreløse da deres forældre og onkel dør i familiens gylletank.

I lang tid er der ikke noget at gå efter og mens sporet langsomt bliver koldt så prøver amishsamfundet at tage vare på børnene og gården som de nu plejer at gøre når der sker en af flokken noget. Børnenes udstødte onkel Adam Slabaugh kommer for at være en del af deres liv, men det bliver også en kamp.

Ikke nok med det så begynder der lige pludselig at ske hadeforbrydelser mod amishsamfundet og bønderne vil ikke have noget med englænderne at gøre så de vil ikke anmelde det uanset hvor slemt de er kommet til skade. De er som en mur af tavshed når Kate og hendes folk kommer på stedet.

Tomasetti er endnu en gang med til at opklare forbrydelserne og han er med rette ret bekymret for Kate Burkholder, men de kommer langsomt videre i deres personlige forhold selv om det holder hårdt.

Jeg er vild med Linda Castillos måde at skrive på, hun forstår at holde læseren fanget og få selvsamme ned af det forkerte spor hvor man sidder og næste råber til Kate Burkholder at det er den og den der er morderen forstå det nu indtil historien lige pludselig tager en uventet drejning og man sidder og tænker "hvad skete der lige der?"

Kapitel 20 side 336 linie 27 til kapitel 21 side 349 linie 3 er noget af det bedste jeg har læst i en Kate Burkholder krimi. Her kommer Castillo virkelig ind under huden på dig med den samtale som Salome Slabaugh (storesøster til de tre andre børn) og Kate Burkholder har i afhøringsrummet på politistationen.

Det er eminent skrevet og jeg er vild med det.

Skal lige huske at sige at det er bind 3 i serien om politichefen Kate Burkholder.

Bogen er skrevet af Linda Castillo. Den er udgivet på Forlaget Hr.Ferdinand og kan købes i landets boghandlere til 249,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: