tirsdag den 6. januar 2015

Anmeldelse af Amazonernes Ring

Bagsiden fortæller:
Diana Morgan er en ambitiøs og eventyrlysten forsker ved Oxford. Hun er ekspert i amazonerne, de mytologiske kvindelige krigere. Dianas fascination er dybt forbundet med hendes egen families historie, så da hun inviteres til at deltage i en arkæologisk udgravning, forlader hun trods sine kollegers advarsler universitets trygge rammer.

Bevæbnet med sin bedstemors dagbog lander Diana i Saharas ørken, og snart går den vilde jagt mod Knossos og Troja og tværs op igennem Europa for at bevise, at amazonerne stadig er iblandt os. På vejen møder hun den arrogante og mystiske udgravningsleder Nick, som synes at have sine helt egne grunde til at følge medhende på rejsen.

Amazonernes ring er et hæsblæsende moderne eventyr, der spænder fra Antikken til det 21. århundredes Europa. En medrivende spændingsroman om lyssky international kunsthandel, mørke familiehemmeligheder og den evige kamp for kærlighed.

Anmeldelse:
Amazonernes Ring er en god roman om de mysteriske Amazoner der levede da Troja var en by og ikke en legende.

Anne Fortier guider læseren igennem de to historier om den første Amazone dronning Myrina og i nutiden Diana Morgan, en filolog professor fra Oxford, som har forbindelse til disse hårde krigere.

Jeg kunne godt lide bogen og jeg kedede mig på intet tidspunkt, men nogen gange kunne den godt blive lidt for indlysende. Rammen var fantastisk og jeg elskede alle de steder som Diana og hendes selskab rejste til. 

Jeg blev endda nødt til at google en af områderne bare for at se om det virkelig eksisterede og det gjorde det. Jeg elsker når det sker. Det betyder bare at forfatteren har researched i stedet for at gætte sig frem til et eller andet.

Det er god læsning om et søsterskab der til denne dag har deres egen organisation af kvinder der kæmper for kvinder. Det er også om arkæologi og vigtige opdagelser som gør det lettere at forstå vores fortid og hvordan det kan have effekt på vores nutid.

Hvis du kan lide historier om arkæologi og legender mixed med skurke, så er denne her bog helt sikkert noget for dig.  
Der er jo selvfølgelig også skurkene og nogen af dem er måske lidt for grådige og nogen af dem er drevet af hævn og nogen af dem vil bare være sikker på at vigtige arkæologiske fund bliver i det land hvor de er fundet. Men sådanne er det jo også i den virkelige verden.

Der er også to kærlighedshistorier og de er søde hver for sig. Den ene af dem er næsten ikke til at bære i enden.

Bogen er skrevet af Anne Fortier. Den er udgivet på forlaget Gyldendal. Den kan købes hos landets boghandlere til 149,95 kr. 4/5 stjerner. Fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: