torsdag den 4. december 2014

Mit hemmelige projekt var...


At jeg lige siden i midten af august har gået til teori for at erhverve mig et kørekort til almindelig bil eller som sagt i fagsprog kategori B. I går tirsdag den 3. december kulminerede al mit hårde arbejde og studeren i en bestået køreprøve.

Jeg var så mega glad og stolt og kunne slet ikke forstå det eller få armene ned hele dagen efter min præstation. Har haft den bedste og mest fantastiske kørerlære her på øen. Han hedder Freddy Olsen og har mere end 30 års erfaring i branchen. Han har fået mig igennem på fineste vis og det skal han have tak for.

Jeg har måtte prøve at dele tiden mellem at læse almindelige bøger og læse i teoribogen, selv om det nogen gange kunne være svært at få det til at lykkedes for det der teori har virkelig drillet mig til tider. For nogen (hovedsaglig de unge) er det ret nemt og for os andre med et par år på bagen er det lidt svære.

Man skal ville det at tage kørekort for det er ikke bare noget der kommer til en uden at man yder en kæmpe indsats både på det boglige, men også ude i trafikken når man er ude og køre med sin kørerlære.

Jeg skal ærligt indrømme at jeg vist på et tidspunkt hængte gevaldigt i bremsen før jeg lige pludselig begyndte at køre hæderligt og kunne se lyspunktet med køreprøven for enden af tunnelen. Man får altid krise på et tidspunkt og så er det bare om at kigge sig  i spejlet og sige "JEG KAN OG JEG VIL" rigtig mange gange indtil man tror på det.

I dag dagen efter er jeg stadig mega glad og stolt og glæder mig til at komme ud og køre på de bornholmske veje en af dagene. Har en aftale med mine gamle kollegaer på Lilliendal om at jeg kommer forbi og viser dem mit førebevis så de kan se at jeg har bestået.

Hvis man drømmer om at tage kørekort så er det bare om at komme i gang. En god ide ville være at spare op og lægge penge til side for man ved aldrig hvor dyrt kortet vil blive. Det er jeg glad for jeg gjorde mens jeg havde arbejde ellers var jeg ikke kommer så langt som jeg er i dag.

Hvor gammel var du da du tog dit kørekort??
Kan du huske din køreprøve?

Medic out

5 kommentarer:

Mette J. sagde ...

Tillykke med køreprøven! :) Jeg har endnu ikke taget kørekort (jeg er 24), men jeg håber at få det gjort snart, for det er da rart at have :D

Katja (@eeyorenyk) sagde ...

Tillykke med køreprøven sødeste! :D

Jeg tog mit kørekort da jeg fyldte 18, og det er faktisk lidt som et køre på cykel. Når man først kan det, så hænger det ved, uanset hvor sjældent du kører.

Jeg husker alt for godt min køreprøve. Jeg havde jordens bedste kørelære, fantastisk mand og en lækker bil. Men en uges tid inden prøven, under vores sidste møde, advarede han nogle af os om at vi skulle op hos den Motorsagkyndige fra Helvede. Det var simpelthen mandens øgenavn blandt både elver og lærere, for han HADEDE samtlige elever og selv dem der bestod hos ham, gik grædende derfra. Det holdt også stik. Jeg bestod, men tudede hele vejen hjem, manden var simpelthen SÅ ubehagelig både undervejs og bagefter.

Medic sagde ...

Taark Mette og Katja :-)

Min motorsagkyndige var super flink og mega venlig og selve prøven tog kun 30 minutter, hvilket overraskede mig lidt for min kørerlærer havde fortalt mig at jeg skulle køre i 45 min. Men det gik så godt og jeg var slet ikke nervøs på samme måde som jeg plejer at være når jeg skal til prøve.

Det hang nok sammen med at jeg havde min sidste køretime lige før jeg skulle op til prøven og min kørerlærer på den måde fik bugt med min nervøsitet for jeg kørte af pommeren til og skide godt til køreprøven hehehe :-D

På et tidspunkt så spurgte jeg min kørerlærer om han nu var helt sikker på at jeg var klar til den der køreprøve for jeg var ikke selv helt sikker. "Det er du, det kan jeg mærke og jeg har trods alt 30 års erfaring i branchen".

Sagde forresten til min motorsagkyndige at jeg forestillede mig at han var min kørerlærer for jeg har ikke kørt med andre end ham og det derfor var lidt lettere for mig at holde nervøsiteten nede. Det blev der grinet lidt af og til sidst da jeg fik af vide at jeg havde bestået, så spurgte jeg ham om jeg måtte give ham et knus for jeg var sååå glad.

"Det arbejder vi ikke med her på Bornholm" var svaret hvortil jeg svarede "At sådan gør vi på Sjælland" og så fik han et kæmpe knus (fordi jeg kan hehehe).

Det er stadig en smule uvirkeligt og jeg har stadig en sjov fornemmelse i kroppen når jeg sætter mig helt lovligt ud i ham den dejliges bil.

Morten Bendixen sagde ...

Kørekort på Bornholm, er alt ikke i gå afstand derovre :D Nej spøg til side, tillykke med kortet, det er skønt at have.

Medic sagde ...

Taark Morten.

Well jeg havde lavet en klokkeklar aftale med ham den dejlige om at når jeg flyttede herover så begyndte jeg at spare op til et kørerkort for han skulle ikke altid være den der kørte os rundt på Bornholm.

Plus busserne på øen køre som vinden den blæser. Det er nogen gange lidt svært at hitte ud af hvilken bus du skal tage specielt om aftenen for det er slet ikke gennemskueligt, da man næsten SKAL bo i Rønne for at vide hvor den standser og kører fra når du skal ud på resten af øen.

Nå ja så er der jo tidspunkterne hvor de kører det er også helt hen i vejret. Så kørekortet er en rigtig god ide på klippeøen når man skal rundt.

Har dog en app der hedder Tjør Bussen på Bornholm på min mobil. Den har reddet mig rigtig mange gange i løbet af sommeren når jeg ikke kunne forstå hvor min transport blev af. App'en er blevet koplet sammen med BAT systemet og bussernes gps, så det er lidt lettere at være passager. Jeg er vild med Tjør Bussen og har anbefalet den til alle jeg kender der kører i bus til dagligt på Bornholm.