onsdag den 12. november 2014

BogForum lørdag d. 8. november

Jeg stod meget tidligt op i lørdags, præcis kl. 0355, for at være i København og mødes med mine venner kl. 0950 inden vi i samlet trop sammen skulle til åres højdepunkt: BogForum i Bella Centeret. Hvad gør man ikke for vennernes og bøgernes skyld.

Min bedste veninde Linda havde faktisk vundet en gratis adgangsbillet til mig og det var med til at lokke mig med til Bogforum selv om jeg faktisk havde meldt ud at jeg ikke kunne komme i år pga. diverse omstændigheder. Den anden var ham den dejlige som i sidste øjeblik gjorde det muligt for mig at deltage ;-)

Nå men da vi ankom til BogForum så var tiden knap for mig til at se min ynglings krimiforfatter Chris Carter. Når han er med på messen så plejer jeg også at være der og få signeret min engelske udgave af hans bog. Plus jeg som regel har en lille ting med til ham.

I år måtte han nøjes med at smage den bornholmske Sevablødda og den faldt i god jord både hos Chris og hos forelæggeren (han fik en smagsprøve senere). Det virkede lidt som om at der i år ikke rigtig var styr på tiden og det fik stresset Jentas standen lidt. Men signeret bog og taget billede fik jeg og så var jeg glad.

Tak til søde Eey for at have taget billedet med sit super gode kamera :-)


Efter den skønne oplevelse så fik jeg af vide at Jussi Adler-Olsen stod på sin stand og så måtte jeg jo lige over og slå på  næven for at sige tak for en godt arrangement i Rønne for 14 dage siden. Jussi kunne godt huske mig for jeg var den eneste der havde alle 6 bøger med som jeg gerne ville have signeret.

Selv om han var ved at forberede sig til et eller andet arrangement så havde han alligevelle tid til at få taget et billede sammen med mig. En af dem på standen mente godt at man kunne høre jeg kom fra Bornholm for jeg er vist på visse tidspunkter begyndt at "synge" på ordene som bornholmerne gør.

Det overraskede mig en hel del og jeg vendte mig mod mine venner og spurgte dem hvorfor de ikke havde sagt noget om det til mig, men det kunne de ikke svare på for de havde ikke lagt mærke til det hehe.


Efter det tullede vi rundt på må og få og fik se en masse bøger og kendte personligheder. Jeg gik forbi Forlaget Alvilda for at hilse på og fik en snak med Nicole Boyle Rødtnes og Amalie fra forlaget. Linda fik os til at smutte forbi Forlaget Modtryk for at sige tak for billetterne og Jan Guillou bogen som hun havde vundet i en konkurrence på nettet.

Midt i det hele så mødte vi Chili Klaus og følgende ordveksling tog sted:
Mig: Hej Chili Klaus,
CK: Hej, du er ikke min bankdame vel? Jeg skylder dig ikke penge?? For du ligner min bankdame.
Mig: Nej jeg er ikke din bankdame. Bare rolig :-)
Herefter fik vi snakket chili, videoer og hans bog og der blev også taget billede for det måtte jeg da have når nu jeg er chili fan.


Midt al denne her vandren rundt så mødte jeg en masse af de bloggere fra nogle af alle de sider som jeg følger og har mødt til bogbloggertræffene hos Eey. Det var skønt at se dem igen og få en hurtig snak om dit og dat før vi hastede videre til endnu en bog oplevelse.

Jeg nåede også forbi Forlaget Tellerup hvor en flink mand ved navn Thomas forærede mig 3 anmeldereksemplarer. Den ene er en jeg har set frem til og som søde Eey har anbefalet på sin blog for et stykke tid siden. Den hedder House of Secrets af Chris Columbus og Ned Vizzini.De to andre bøger er Dennis Jürgensen. Løbende Tjener og Nanna Foss: Leoniderne: Spektrum bind 1. Dem har jeg hørt rigtig meget godt om og glæder mig til at læse dem og se om de er så gode som  jeg har hørt.

Der var nogle af standende som jeg slet ikke fik nået at se da der var et hav af mennesker der hele tiden og hvor det var umuligt at komme ind og bladre i bøger. Det gjorde ikke noget for så kunne jeg/vi koncentrere os om de andre forlag som også var tilstede.

Til sidst, da vi var på vej ud fra messen, mødte vi Jes Dorph-Petersen og manden har humor for han mente at han skulle synke i knæ når det blev taget billede af os, for så var vi lige høje :-)


Det jeg lagde mest mærke til var at de fleste besøgende var lørdags sure og de hastede fra A - B uden tanke på at man godt kan være høflig og sige undskyld når nu man lige har banket ind i en andens skulder fordi man ikke vil flytte sig fra den bane hvor man går.

Hvor utroligt det end lyder så var det faktisk de kendte som var i hopla og smilede mest, undtagen mig og min lille gruppe af venner. Vi har altid en fest når vi er sammen og det er skønt. Ved ikke om det var fordi de besøgende var stresset over deres program og de var bange for ikke at kunne nå alle de ting de gerne ville nå.

Jeg nåede næsten at få banket min skulder afled, blive snerret af, blive puffet til og trådt på hele dagen af sure besøgende som mente at nu skulle de enten bare forrest i køen eller så måtte jeg jo flytte mig for de var de vigtigste personer her på messen.

Magen til mentalitet har jeg sjældent oplevet på BogForum. Men alt i alt så sørgede vores eget gode humør (til trods for den tidlige morgenstund) at vi fik en rigtig god oplevelse med hjem i bagagen. Jeg var træt og mega glad da vi begav os mod Lindas hjem for at spise god mad, drikke rødvin og hygge os til vi ikke kunne hænge sammen mere kl. 0200 søndag morgen.

Uh jeg fik da også lige købt John Greene: The Fault In Our Stars til en billig penge inden vi for alvor smuttede mod midtsjælland. Nu synes jeg det var ved at være på tid for mig at få læst den bog som alle har talt om.

Var du på BogForum??
Hvad synes du om messen i år?
Hvilke gode oplevelser havde du som du vil tænke tilbage på?

Medic out.

3 kommentarer:

Anna Nørgaard sagde ...

Godt at høre du havde en god dag :) Det var forresten virkelig hyggeligt at støde ind i dig i toget på vej mod messen (og heldigt at vi kunne genkende hinanden, haha!). Det fedeste var helt sikkert at møde alle jer jeg kender fra bøgernes verden og snakke med jer :)

Anonym sagde ...

Hvor er det nogle fede billeder, og det lyder som om at du har haft en fantastisk dag :)

Det var hyggeligt at møde dig ved Tellerup og få en lille snak :D

Sabrina sagde ...

Det var hyggeligt lige at støde på dig derinde og få en lille sludder :)