mandag den 10. november 2014

Anmeldelse af Nøglens Vogtere: Kongens Krucifix

Bagsiden fortæller:
I mørke tider og på stormfuldt hav er magi ikke det sikreste at klynge sig til, men det eneste.

David og Laura har ikke længere Den Gyldne Nøgle. og kan ikke komme tilbage til nutiden.
De er havnet i Spanien år 1588 under den fanatisk troende Kong Filip II.
Deres eneste chace for at vende hjem er at finde et magisk gyldent krucifix. Men det er farligt at lede efter troldmandsguld og profetier i en hvor kættere og anderledes tænkende tortureres og brændes af inkvisitionen.

Vil det lykkedes tvillingerne at undslippe kongens kløer og gense deres forældre i live?

Kongens Krucifix er tredje del af Nøglens Vogtere, hvor tvillingerne David og Laura kommer ud på en magisk rejse, hvor gåder, profetier og magiske genstande åbner døre til verdener, de ikke anede eksisterede.
Anmeldelse:
Endnu en bog er føjet til bogchallenge listen og denne gang er det bog 3 i Nøglens Vogtere. Den har også ligget og blinket til mig en rum tid og først nu da jeg skulle på bogmesse i Bella Centeret i weekenden så fik jeg taget mig sammen til at læse den på min rejse.

Vores to hovedpersoner ender endnu en gang ikke i nutiden da de skal gennem en portal for at komme hjem efter de har reddet deres forældre fra fangekælderen hos Sultan Boabdil, da Davids koncentration glipper på grund af hans mors blod.

De ender i Spanien år 1588 under Kong Filip II styre og skal på en eller anden måde komme hjem derfra. Men for at kunne det skal de finde ud af hvordan og med hvad. Her får de hjælp fra flere forskellige sider som med livet som indsats hjælper dem.

De finder ud af at en gammel troldmand har smedet Kongens Krucifix som besidder magiske evner der kan hjælpe dem hjem igennem en portal langt mod nord. Deres destination bliver Stonehenge i England og for at komme dertil må de sejle med den Spanske Armada.

Men for at få fat i Krucifixed så må de en tur omkring Kong Filip II's kongeslot El Escorial med fare for deres liv og med fare for at inkvisitionen får fat i dem og udråber dem til at være kættere da de kommer til at ødelægge lidt mere en beregnet i jagten på korset.

Historien er flydende og den er godt skrevet. Man kan ikke slippe den når først man er kommet i gang og alle de mennesker og omgivelser som tvillingerne kommer i kontakt med er beskrevet så levende at man næsten kan se og høre dem.

Jeg har helt sikkert lyst til at tage til Alhambra for at se paladset og kongeslottet El Escorial uden for Madrid for at få tilfredsstillet min nysgerrighed om hvordan de ser ud og hvor store de er i virkeligheden. Lene Dybdahl har udviklet sig i løbet af disse her tre bøger og det kan man mærke når man læser bog 3.

Bogen er skrevet af Lene Dybdahl og udgivet på Forlaget Tellerup. Den kan købes i landets boghandlere til 249,95 kr. 4/5 stjerner. Fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: