tirsdag den 4. november 2014

Anmeldelse af Den Grænseløse

Bagsiden fortæller:
Midt i sin sædvanelige hårdt tilkæmpede morgenlur med benene på skrivebordet i kælderen på Politigården får Carl Mørck, leder af Afdeling Q, en opringning fra en bornholmsk kollega.
"Ja undskyld, jeg forstyrrer dig, men måske har du lidt tid til at høre på mig." Men Carl er afvisende, da han bliver klar over, at han er ved at blive prakket en ny sag på, og så bliver røret i den anden ende lige så stille lagt på. Kun få timer efter er konsekvenserne fuldstændig uforudsigelige og Carls egenrådige assistent Rose mere rasende end normalt.
Hårdt presset fører han Afdeling Q ind i en sytten år gammel og ekstrem tragisk sag om en ung, livsglad kvinde, der forsvandt fra sin højskol og blev fundet hængende dræbt i et træ.
Den særdeles jordbundne Carl står nu foran en besværlig og mystisk efterforsking, alt imens en dygtig manipulator med jernvilje beskytter sig selv og sine med alle tingængelige midler og ikke lader nogen eller noget komme i vejen.
Undervejs og i kompromisløse, alternative miljøer bliver Rose. Assad, Carl og nytilkomne Gordon udfordret på alle tænkelige måder, og gamle sager og hemmeligheder truer med at vælte firkløveret omkuld.Anmeldelse:
Endnu en gang har Jussi Adler-Olsen gjort det. Han har skrevet en fremragende krimithriller som er nr. 6 i Afdeling Q serien. Den løber om hjørner med dig lige som du troede at "Nu ved jeg hvem morderen er", men det er det så ikke alligevel.

Carl Mørck er træt og gider faktisk ikke andet end at sidde ved sit skrivebord under Politigården og drive den af og få løn for det. Men ind i billedet kommer politiassistent Christian Habersaat fra Bornholms Politi og ødelægger den plan.

På en udspekuleret måde får Christian Habersaat Afdeling Q til Bornholm for at opklare en flugtbilist ulykke på den smukke Alberte som døde 17 år tidligere. Men ikke alle er glade for indblandingen og det bliver en svær nød at knække.

Der foregår to historier side om side i bogen og man skal bare hænge ved for flugtbilist-sagen og Atu Abanshamash Dumuzis skole for læren om naturabsorption hænger sammen på den mest firnurlige måde. Lederen Atu og hans uundværlige anden hånd Pirjo har en drøm at overtage verden med deres religion, men ingen kan komme imellem dem uden skrammer.

Alt dette her blandet sammen med en karismatisk personlighed, en masse sex, manipulation i stor stil, jalousi, ejerfornemmelser, den alternative verden og meget andet så får man lige pludselig en blanding der ikke kan undgå at nogen myrder og nogen dør. Uanset hvor i verden du kommer fra.

Vi får mere af vide om Assad, Hardy og slænget og Rose er bare Rose som buldre frem som en vred tyr når hun mener at Carl har dummet sig. Der kommer et gennembrud i sømpistolsagen som bliver nævnt kort og så er der jo lige dødsfaldet i Thailand som begynder at gøre noget alvorligt ved Hr. Mørcks sjælefred

Stor cadeau skal lyde til Jussi for at lade bogen foregå på Bornholm på trods af at Carl Mørck ikke bryder sig om at rejse og han synes at øen ligger lige lovlig langt væk og de der bornholmere er et mærkeligt folkefærd med en underlig dialekt. Ja fordommene kommer frem og bliver luftet af københavneren.

Bogen er skrevet af Jussi Adler-Olsen og udgivet på Politikens Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere til tilbudspris 169,95 kr. og koster ellers 299,95 kr. 5/5 stjerner. Fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: