fredag den 24. oktober 2014

Anmeldelse af Nøglen

Bagsiden fortæller:
Enden er ikke nær - den er allerede over os.

I den gamle by Ruin i Tyrkiet ligger den amerikanske journalist LIv Adamsen på enestue og stirrer på hospitalets hvide vægge. Hun har hukommelsestab. Hun ved, at hun gik ind i det monumentale citadel i hjertet af Ruin, men kan ikke huske noget af, hvad der siden skete. Og i hendes inderste rører noget fremmed på sig. Det fremmed hvisker til Liv, at hun er nøglen. Nøglen til hvad?

For Spøgelset, en lejesoldat i den syriske ørken, rummer LIv nøglen til en af menneskehedens største og farligste hemmeligheder. For munkene i citadellet, der nu er ramt af en forfærdelig pest, er hendes tilbagevenden deres eneste mulighed for overlevelse. Og for Vatikanet er hendes blotte eksistens en trussel mod den katolske kirkes fremtid.
Alle er tilsyneladende ude efter Liv, og der er kun en, hun kan stole på - velgørenhedsarbejderen Gabriel Mann. Sammen gør de en chokerende opdagelse, der vil ændre verden for altid...

Anmeldelse:
Da jeg var på Krimimessen i Horsens i 2013 fik jeg dette her signeret eksemplar af forfatteren Simon Toyne og forlaget til fremtidig læsning. Hr. Toyne er en meget sympatisk herre og vi fik os en god snak om vejr, vind, kulde og krimier.

Da denne måneds udfordring i bogchallengen gik på at læse en bog uden et menneske på forsiden så var den et oplagt valg.

Denne her fortsættelse var meget bedre end den først bog Sanctus. Jeg nød virkelig at læse den og alle personerne "grow on you" som man siger på engelsk. Når du lægger bogen fra dig for at tage en pause så ligger den på bordet og blinker til dig for at du skal samle den op og blive ved med at læse.

Simon Toyne har virkelig formået at holde sit publikum fanget med en historie som er om noget helt andet end jeg havde regnet med. Det overraskede mig og så alligevelle ikke for da jeg begyndte at tænke over det så er Vatikanet en stor organisation som har brug for penge til at få hjulene til at køre rundt. Men udover det så er der mere i historien end lige penge. Vores hovedpersoners overlevelse og kan de monstro redde de stakkels munke i Ruin?

Liv Adamsen er blevet bærer af blodet fra Eva (den første kvinde på jorden) og hun er nu Nøglen og ikke en særlig heldig kvinde. Vatikanet prøver at myrde hende og så fortryder de og vil have hende i live tilbage til byen Ruin og Citadellet på toppen af bjerget. Hvorfor? Fordi alt inden i bjerget er ved at dø efter Nøglen flygtede.

Gabriel Mann er hendes eneste mulig for at komme i sikkerhed og han leder efter Stjernekortet som hans bedstefar en gang for længe siden gemte i ben-rummet i Citadellet. Det skulle fortælle dem hvor Liv skal hen for at frigøre Nøglen og blive fri. Men det er væk og Gabriel må have hjælp af et par venner før han og Liv kan drage mod den Irakiske ørken.

Munkene i Citadellet på bjerget i Ruin prøver at finde hoved og hale i alt den hemmeligholdelse som fraktionen Sanctus har omgivet sig med og hvad de virkelig har lavet i det hemmelige rum kaldet Sakramentet. Lederne af de forskellige afdelinger få sig en meget ubehagelig overraskelse når de ser rummet.

Mens alt dette her foregår er en dødlig pest begyndt at sprede sig blandt munkene og den starter i den smukke have hvor alt lige pludselig dør og fortsætter til beboerne i bjerget og til selve byens beboere i Ruin.

Jeg ser virkelig frem til at læse den sidste bog af triologien og hvad der sker til alle sammen i enden.

Bogen er skrevet af Simon Toyne og udgivet på Forlaget Jentas. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget og forfatteren.

Ingen kommentarer: