fredag den 17. oktober 2014

Anmeldelse af Aqua Mortis - Dødens vand

Bagsiden fortæller:
Barnet hang med hovedet nedad fra tværbjælken i loftet. Hænder og fødder var bundet; hænderne samlet på ryggen, fødder i en løkke bundet af det samme reb, der fortsatte op over bjælken og ned igen , som en slags hejseværk.
Hovedet var skjult i gulvspanden under hejseværket. Vandet var løbet over og videre ud på gulvet. Ved siden af spanden lå en våd lyserød hue.
Et barn findes brutalt myrdet i en daginstitution på Christianshavn. Psykolog Sanne Berg inddrages i sagen.
Sanne Berg har imidlertid sine egne dæmoner at slås med. Ikke mindst tabet af sin egen lille datter. Alligevel påtager hun sig opgaven sammen med drabsefterforsker Hugo Møller at finde den bestialske morder.
Sanne Berg er ikke bleg for at tage utraditionelle metoder i brug. Snart mærker hun dog at nogen mener hun slet ikke burde blande sig.


Anmeldelse:
Endnu en bog til samlingen af læste bøger i min Bogchallenge 2014. Den var faktisk ret hurtigt læst.

Historien er rigtig god og kunne være blevet endnu mere fængende, hvis ikke det var fordi forfatteren Carsten Nagel absolut skulle introducere os til hans karakterer og deres personligheder hele vejen igennem. Det er bogen akilleshæl. Den drukner i deres personlige introduktion.

Opklaringen gå så som så med side referencer til personlige tragedier, affære og indbyrdes magtkampe. Jeg mangler noget mere efterforskning og knap så mange psykolog referencer som der er spredt ud over hele bogen.

Jeg ved med mig selv at jeg ikke kommer til at læse resten af serien hvis Hr. Nagel kommer med flere bøger i den, da den slet ikke appellerer til mig som krimilæser. Synes der på et tidspunkt var lidt med tiden i bogen som jeg ikke rigtig kunne få til at passe og så savnede jeg måske også drabsefterforsker Hugo Møller lidt mere ind over efterforskningen.

Alt i alt en middelmådig læseoplevelse som ikke gjorde det store indtryk.

Bogen er skrevet af Carsten Nagel og er udgivet på Forlaget Tellerup. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 2/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: