mandag den 29. september 2014

Anmeldelse af New York New York

Bagsiden fortæller:
Dette er en bog om newyorkernes New York; hverken en turist-, shoppe-, eller restaurantguide, men historien om en by og en række spektakulære newyorkere.

Sammen med ti berømte beboere går Anne Mette Lundtofte på opdagelse i byen. Paul Auster fortæller om Midtowns betydning i hans liv, Fab Five Freddie om hvordan han og vennerne i Bronx skabte rap-musikken, Gay Talese om det eksklusive Upper East Side, John Cale om Lower East Side og Philippe Petit om Ground Zero, hvor han engang dansede på line mellem World Trade Centers to tårne.

Hver især fortæller de ti newyorkere om deres kvarter, dets historie, indbyggere, restauranter, barer og hemmelige steder, den de fortæller også deres egen historie, der altid er vævet uløseligt sammen med New York.
Anmeldelse:
Endnu en bog jeg har haft liggende i et par år efterhånden og som jeg købte på en bogauktion hos Arnold Busck. Har altid været super interesseret i New York og har været der en enkelt gang i 2006 sammen med min søster i 6 dage.

Derfor så kan jeg godt lide at læse om byen og det var nok derfor jeg blev interesseret i denne her lille bog som ikke præcis er en turisguide, men mere en fortælling fra 10 meget forskellige newyorkere om lige præcis deres område i byen.

Det eneste kapitel som jeg synes var lidt kedeligt var Midtown-Central Park med Paul Auster. Han er en international stjerneforfatter med en assistent og han opfører sig lidt som en diva. Ja undskyld men det gør han altså. Han har én ting at vise os og så er det videre til fitness centeret for at løbe.

Resten af kapitlerne er interessante mennesker som man måske har hørt om, men som man har glemt igen. De er personlige og de vil gerne vise noget af det NY som du måske ikke får at se hvis du bruger en almindelig rejsefører. De har hver en historie at fortæller og de gør det godt.

Der er en masse stemningsbilleder fra byen og de er ikke de turistprægede billeder som man ellers ser. Det gør læsningen lidt mere interessant og man føler sig et skridt nærmere The Big Apple når man læser den.

Det er ikke en svær bog at læse. Den er faktisk ret let at komme igennem.En lille hyggebog til kolde aftner foran brændeovnen. Ved afslutningen af hvert kapitel står der hvor du finder stederne og hvilken subway du skal tage for at komme derhen.

Bogen er skrevet af Anne Mette Lundtofte og er udgivet på Forlaget Gyldendal. Den kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 3/5 stjerner. Fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: