fredag den 8. august 2014

Anmeldelse af Skæbnespor

Bagsiden fortæller:
Netop som Alice tror, at hun har fået styr på sit liv og fundet en god balance mellem den nye og fascinerende vampyrverden og den mere normale virkelighed sammen med sin lillebror, Milo, indtræffer et tragisk uheld, som forandre alt. Jacks familie må indstille sig på en helt ny situation, som ingen havde regnet med, og for Alice - ja, for Alice er det intet mindre end en katastrofe. Hendes liv falder fuldstændig fra hinanden, og Jack, som ellers sådan er næsten officielt blevet hendes kæreste, trækker sig tilbage fra hende og har dårligt tid til at svare på sms'er.

Og hvad Peter, Jacks bror, angår, så ved Alice ikke engang, hvor han er. Eller hvornår han vender tilbage, hvilket meget vel kan vise sig at blive fatalt, for hvordan vil Peter reagere, når han finder ud af, at Jack og Alice ikke har respekteret hans ufravigelige krav på Alices blod?

Men som Alice meget snart vil finde ud af, er der også andre vampyrer, som hun bør været bekymret for..


Anmeldelse:
Alice er en teenager hvor man har lyst til at tage et meget stort bat og tæve hende (ikke at jeg nogen sinde ville bruge vold i virkeligheden). Hun er simpelthen for meget af det gode. Den tøs kan ikke og vil ikke tage ansvar for noget som helst i sit liv. Det skal andre. Hold da op hvor blev jeg dog monster træt af hende i denne her bog.

Milo undergår en forvandling som selv ikke jeg havde regnet med. Efter den eneste fornuftige beslutning taget af Alice så må der handles hurtigt for at redde hans liv. Det gør Jack og bagefter er intet det samme. Milo er dog stadig den som tager sig af Alice når hun bare lade stå ved og gør ingenting.

Familien gør hvad de kan for at få situationen til at blive lettere, men det hjælper jo ikke når man ikke må komme i nærheden af den som man vist nok tror man elsker. Alice og Jack har et kæresteforhold som er et underligt kæresteforhold og det bliver ikke bedre af at Peter har sat sig på Alice og hendes blod.

Jack gør det utænkelige og drikker Alices blod, Peter opdager det og nu er hendes blod ikke hans mere og fortryllelsen mellem dem er brudt. Det gør at Alices liv er i fare og Jack vælger den letteste udvej for dem begge for at redde hende. Ikke lige det som familien var beredt til.

Nå ja vi skal da også lige runde Alices såkaldte bedste veninde Jane som bliver et uskyldigt offer imellem en flok vampyrer der jager Alice for hendes fantastiske blod og Milo der må have tanket op efter en kamp med en ualmindelig ubehaglig Lucien som har sat sig i hovedet at han skal dræne Alice for sidste blodråbe.

Alt i alt så lever bogen ikke op til de forholdsvis gode forventninger jeg havde til den. I min verden er det helt sikkert Alice og hendes væremåde der ødelægger det og det synes jeg er synd for en god historie.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen. Forfatteren er Amanda Hocking og bogen kan købes hos landets boghandlere til ca. 369,95 kr. 2/5 stjerner.

Ingen kommentarer: