fredag den 22. august 2014

Anmeldelse af Overgange

Bagsiden fortæller:
Alice er blevet forenet med sin elskede Jack, men resten af klanen er nu spredt over det meste af kloden. Under et ophold hos Peter og Mae i Australien må Alice endnu en gang konstatere, at Peters fysiske tilstedeværelse griber forstyrrende ind i hendes sjæleliv, men alt det blegner, da Jack ringer med forfærdelige nyheder om bedsteveninden Jane.

Janes grusomme skæbne efterlader Alice i dyb sorg, men også fast besluttet på at gøre noget. Hun indleder en jagt på Janes morder, en jagt, der fører hende langt ind i byens - og ikke mindst et sygt sinds - afkroge. Hendes færd bringer voldsomme gensyn med både venner og gamle fjender, og i nattens mørke kan det være svært at gennemskue, hvem der er hvem...

Under jagten bliver Alice stillet over for store spørgsmål, for hvad skal man bruge sit evige liv til? Og Jack og Alice må se i øjnene at deres kærlighed til trods, kan sandheden både være svær at fortælle og svær og høre.

Anmeldelse:
Denne her bog udarter sig til at være en mordefterforskning i blandet familiedrama og kamp på liv og død.

Alice vil aldrig blive min ynglingsperson, hun er stadig vælgesindet i mange henseende plus hun ved ikke rigtig hvad hun skal bruge resten af sit, nu evige, liv til. Jack og hende skændes stadig om små ting og sager og det ender med et stort kaboom som man måske havde forventet uanset hvad. Men alt bliver godt i enden efter bogens standarder.

Det bliver heller ikke nemmere efter at Jane bliver myrdet og Alice sætter sig i hovedet at hun skal finde morderen og straffe ham. Hvad hun ikke lige regner med at de vampyrjægere som begynder at tracke hende hvor end hun befinder sig for deres egen profits skyld.

Ezra prøver at få Alice interesseret i at få en uddannelse så han giver hende utallige lærerbøger som hun skal igennem for at finde det hun gerne vil være, uden synderligt meget held. Det er slutningen der gør hun træffer sit endelige valg og jeg er meget spændt på at se om det kan lykkedes for hende.

Jack er frustreret over Alice er begyndt at holde på hemmeligheder og opfører sig som om nogen har taget hans legetøj fra ham det meste af tiden. Men som jeg ser det så er det kun af bekymring for Alices velbefindende og sikkerhed der gør ham træls at læse om.

Daisy, Mae og Peter må flygte over hals og hoved fra Australien da Daisy ikke kan holde sin blodtrang i ave særlig lang tid af gangen. Hun er et lille monster og der er først sidst i bogen at Mae endelig forstår hvad der er hun har skabt da Milo og Alice bliver angrebet. En beslutning må tages og det gør Mae. Ellers havde det heddet 10 år på Grønland sammen med en tusindårig gammel barnevampyr.

Leif popper op i historien gentagne gange og til sidst under det enorme kæmpe skænderi som Alice og Jack har fortæller han sin historie og ja jeg blev da lidt overrasket og glad for at få klarhed over hvorfor Alices og Milos blod har været så tiltrækkende på andre vampyrer.

Morderen i bogen er ikke nogen stor overraskelse, den havde jeg næsten gættet. Slutningen i sig selv er faktisk også okaye når der skal afsluttes på en hurtig måde med lidt vampyrdrama.

Alt i alt så kan jeg ikke rigtig bestemme mig for om jeg synes bog 4 er bedre end bog 3. Så derfor er det samme stjerneantal som bog 3. Det er stadig en god historie og gode personligheder der er samlet i den, men den bider ikke 100% på mig.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Carlsen. Forfatteren er Amanda Hocking og bogen kan købes hos landets boghandlere til ca. 369,95 kr. 2/5 stjerner.

Ingen kommentarer: