søndag den 6. juli 2014

Anmeldelse af Dødedans

Bagsiden fortæller:
FBI-agenten Aloysious Pendergast har en indædt modstander, som har fulgt ham fra barnsben: Hans vanvittige - men superintelligente - bror Diogenes. Nu har Diogenes udtænkt en diabolsk plan, som skal sætte Pendergast ud af spillet en gang for alle!

En stribe af Pendergasts nære venner er blevet myrdet - og Pendergast mistænkes for at have begået mordene. Pendergast har mistanke om, at Diogenes står bag, og derfor vælger han at tage flugten i et desperat forsøg på at sætte en stopper for mordene.

Men hvordan stopper man en mand, der er så ekstremt velbegavet, og som har haft 20 år til at forberede verdens mest uhyrlige forbrydelse?


Anmeldelse:
Jeg fik endelig taget mig sammen til at læse bogen af de to herrer Douglas Preston og Lincoln Child som jeg har haft liggen i x-antal år på min bogreol som paperback. Fandt først for sent ud af at det var bog 6 i Aloysious Pendergast serien og bog 1 Diogenes serien.

Det var et irritations moment gennem hele bogen da der bliver refereret til gamle sager og personer fra de foregående bøger.

Men på trods af dette og de gentagende referencer så er historien og handlingen faktisk rigtig god. Der er fart over feltet og det er sjældent du sidder og keder dig for hver gang der er mulighed for det så sker der et eller andet nyt som man ikke lige havde regnet med.

Som ven til FBI-agent Aloysious Pendergast der er super intelligent og en mester i forklædning, så er man glad for at han tager ens sikkerhed meget alvorligt da hans lige så super intelligente, men dybt sindsyge bror Diogenes vil hænge Aloysious op på sine kriminelle handlinger.

Her er der tale om en mand som i 20 år har planlagt den perfekte forbrydelse og som har været forsvundet fra jordens overflade for at finde det rigtig tidspunkt til at sætte sin plan i værk. Han myrder på bestaltisk vis uden at vise nogen nåde. For det gen har han ikke. Kun et ualmindeligt kæmpe had til sin bror som styrer hans handlinger og at få ham sat i fængsel for noget han ikke har gjort.

Heldigvis har Aloysious sin makker fra NYPD Kommisær D'Agosta ved sin side til at hjælpe ham på trods af at D'Agosta risikerer sit parforhold go sit job for at hjælpe med at forpurre Diogenes ondskabsfulde plan som har mere end et mål.

Diogenes mener at være i sin gode ret til at myrde Aloysious's venner på grund af noget som skete i deres barndom. Aloysious enten ikke kan huske det eller vil ud med hvad det er, men det har haft en vidtrækkende effekt på Diogenes.

Vi kommer meget tæt på at få af vide hvad begivenheden er og heller ikke længere. Man må selv sidde og gætte sig til det, hvilket er lidt frustrerende. Vi får kun af vide at det forandrede Diogenes og den måde han ser verden på i dag. I nuancer af gråt, et monokromt univers af form og skygge uden farve.

Den eneste glæde som Diogenes sætter pris på er diamanter og deres farve når lyset falder på dem. Det er kun der han kan se farver.

Der dør en mængde venner til Alysious på de mest utrolige måder. Hele tiden er brormand foran ham og D'Agosta, men de får et heldigt break som gør at Diogenes plan falder fra hinanden. Men det gør ikke sagen bedre for Alysious for han er pludselig i politiets varetægt på vej mod fængsel og en mulig dødsdom.

Hvis man vil vide mere så skal man fortsætte til næste bog, så det er lidt a la en cliffhanger ved slutningen.

Bogen er skrevet af  Douglas Preston og Lincoln Child og udgivet på Forlaget Lindhart og Ringhof. Den er udsolgt fra forlaget. 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer: