mandag den 21. april 2014

Perler, perler, perler


Jeg har regnet lidt på det her til morgenmaden og er kommet frem til at jeg for ca. godt og vel 7-8 år siden købte en masse perler og perleopskrifter af en som gerne ville af med dem, da hendes interesse for at sy med dem var faldet til nulpunktet.

I går eftermiddag efter vores bisonsafari fik jeg endelig sat punktum for oprydningen og fik samlet de respektive perler i en pose. De var da jeg købte dem pakket i en plastikbeholder med mange rum og så stod der på låget hvad farve og nummer de havde.

Jeg har mine perler pakket i lynlåsposer og placeret (i næsten nummer orden) i en gennemsigtig plastikkasse med hjul. Det er den nemmeste måde at havde dem på i min verden. Derfor brugte jeg tid for et par år siden med at få organiseret perlerne og få dem flyttet fra beholderen over i lynlåsposer og så kom jeg ikke rigtig videre med det projekt.

Nå men fordi jeg skal i gang med at lave en fugle dug på 37 cm i diameter til en kær venindes 50 års fødselsdag til næste år i marts, så var det på tide at få samlet perlerne i deres respektive poser. Det tog så hele eftermiddagen da der var rigtig mange og den lille grå kasse de lå i efter jeg havde puttet dem i lynlåsposer skulle jeg bruge til de nogen og 20 farver som dugen er lavet af. Endnu en nem måde at holde styr på det projekt man arbejder med.


Den bestilte fødselsdagsgave til marts 2015.

Nu kan den skrappe læser godt se at der ikke er tale om de almindelige Hama perler, men om de noget mindre Grønlandske perler fra Stenboden, som faktisk ikke kan fås mere fordi Stenboden er gået konkurs. Her kan jeg så sige at JM-Perlen har overtaget Stenbodens sortiment og sælger dem online til hungerende hobby mennesker som mig der syer med dem inklusiv deres opskrifter.

Jeg er vild med at sy med perler og jeg får en fantastisk dejlig fornemmelse i kroppen når motivet og perletingen er færdig og ser dekorativ ud. Samtidig giver det mig en lige så dejlig følelse i kroppen når jeg har givet en perleting til nogen og de bliver glade for den.

Gandalf synes også lige han skulle være med så han placerede sig lige op og ned af mig mens jeg lagde perlerne i nummerorden inden de skulle op i min store plastikkasse. Der hyggede han med at se på mens jeg fik styr perler og min lille arbejdskasse hvor jeg har tråd, saks, nåle, målebånd osv liggende.Den ender altid at blive rodet til med afklippet tråd og uens perler for det er den jeg har lige i nærheden når jeg sidder og syer på opskrifterne. Så den bliver en gang i mellem tømt for alt det som ikke skal være i den så der er styr på arbejdsredskaberne.

Nå men det gode vejr lokker her på Bornholm, så nu vil jeg tulle ud og nyde den friske luft inden arbejdet med fugle dugen går i gang.

Medic out.

4 kommentarer:

Janni Gulde Iversen sagde ...

Det er så skønt, når man kan føle at der er kommet orden i det hele. Jeg havde gang i et lignende projekt for nogen tid siden med min lille perle-værktøjskasse. Jeg holder også meget af at arbejde i grøndlænderperler, men gør ikke så meget i syning. Lidt smykker bliver det til, men ellers foretrækker jeg at lave dyr i perler og ståltråd :)

// Janni aka Gulde <>< Gulde.dk

Medic sagde ...

Nu har jeg så et lille projekt der hedder at kontrollere mine perleopskrifter fordi jeg mener at der mangler nogen, så det skal nok blive spændende tror jeg hehe.

Jeg syer også kugler, figurer, klokker og alt muligt andet med mine Grønlandske perler :-)

Smykker har jeg lavet meget lidt af, men har fået lyst til at prøve igen og har lige fornyet et gammelt abonnement på Bead and Button bladet der er super godt, synes jeg :-)

Anonym sagde ...

hej hvor på nettet kan jeg finde gratis opskrift til dug vil ik handle på nettet og vil gerne starte idag da jeg vil prøve og lave en dug

Medic sagde ...

Hej anonym, hvis du bor i nærheden af Haslev så kan du købe opskrifter hos Søs Hobby som har en stand der. Ellers så skal du prøve i din lokale hobby forretning.

Du kan også prøve at søge på google efter gratis opskrifter i grønlandske perler, nogen gange så ligger der nogle man kan downloade.

Eller prøv Pinterest og søg på opskrifter i perler.