onsdag den 16. april 2014

Blomsterbuske i krukker

Jeg er ikke den der har mega grønne fingre når det kommer til planter og blomster. De har det med at dø fra mig uanset om jeg gør mig umage med at passe og pleje dem. Derfor har jeg sat et projekt i gang som jeg håber at vil lykkedes.

Har i dag for første gang udplantet 2 blomsterbuske i krukker, nu må vi se om de har lyst til at gro sig større og blomstre til sommer. Faldt over planterne i Netto den den nette sum af 30 kr. Det er i min optik ret billigt når man ikke har grønne fingre og gerne vil prøve sig frem.

Den første blomsterbusk er den som jeg har vist på billederne og jeg kunne rigtig godt lide farven. Såån lidt blå agtig. Den er plantet uden foran vores port ud mod gaden. Den er kan overvintre så jeg behøver ikke tænke på at skulle hente den indenfor, men den kan stå under halvtaget. Det var jeg meget opmærksom på da jeg stod og skulle vælge hvilken slags blomst jeg skulle købe.

Den hedder hydrangea macrophylla nikko blue og er en blå hortensia som er ganske almindelig. Har læst mig til at den skulle blive meget smuk når den står i en krukke og ja så skal den vist også have rigeligt med vand.Den næste hortensia hedder hydrangea hylla masja og er en pink udgave af den blå. Her købte jeg en sort zink krukke, også i netto, og har placeret den i vores gård så den pynter til sommer. Jeg glæder mig til at se resultatet og om den også i det hele taget har lyst til at blomstre.Alt i alt så er jeg rigtig godt tilfreds med min plante dag og håber som sagt at se gode resultater og kunne vise jer dem til sommer. Nu vil jeg så google mig frem til hvor meget vand de her hortensia buske skal have. Bare for en sikkerheds skyld så jeg ikke får givet dem for lidt eller for meget.

Har du grønne fingre og har du overvejet at kaste dig ud i et krukke-projekt???

Medic out.

2 kommentarer:

Eeyorenyk sagde ...

Dem har min mormor også altid udenfor om sommeren. Hun vander dem vist blot en gang om ugen, og ellers passer de sig selv, ser det ud til. :P

Medic sagde ...

Sejt Eey, jeg glæder mig til de begynder at vise tegn på at gro og på at de har lyst til at overleve udplantningen.

Jeg behøver ikke tænke på at vande dem i øjeblikket for her regner det i tide og utide i øjeblikket.