mandag den 24. marts 2014

Anmeldelse af Bøn om Tavshed

Bagsiden fortæller:
Familien Plank flyttede fra Pennsylvania til Painters Mill sidste år for at slutte sig til det lille amishsamfund. De virkede som en ideel familie til at leve det enkle liv – indtil en kold oktobernat hvor samtlige syv familiemedlemmer findes dræbt på deres gård.

Politichef Kate Burkholder og hendes lille politienhed har meget få spor at gå efter, intet motiv og ingen mistænkte. Eftersom Kate selv har en fortid i amishsamfundet, er hun ikke ubekendt med de hemmeligheder, som amishfolket holder over for deres naboer – og hinanden. Men denne forbrydelse er rædselsvækkende unormal.

Da Kate opdager en dagbog, som har tilhørt en af familiens teenagedøtre, er hun chokeret over at erfare, at pigen har holdt på nogle meget dystre hemmeligheder og måske har levet et uhyggeligt dobbeltliv. Hvem er den karismatiske fremmed, som stjal den unge amishpiges hjerte? I takt med at Kates vrede stiger, vokser også hendes beslutsomhed, når det gælder at finde morderen og lade retfærdigheden ske fyldest – selv hvis det betyder, at hun bringer sit eget liv i fare.
Anmeldelse:
Jeg er faktisk blevet helt vild med Linda Castillo's bøger om Kate Burkholder. Dette her er bog nr. 2 og den holder hele vejen igennem med plottet. Der er dog lige en lille ting eller to som gør at jeg har måtte trække en stjerne fra den samlede bedømmelse.

Vi er igen i Painters Mill og her må Kate Burkholder holde tungen lige i munden da der sker et 7 dobbelt mord på en familie i det lille amishsamfund. Mordene er koldblodige  og specielt de to piger i familien har morderen sørget for at give hele sin opmærksomhed.

Det viser sig snart at den afdøde teenagepige Mary har holdt på en temmelig stor hemmelighed. Hun er blevet forført af en mand uden for amishsamfundet. Han har udnyttet hendes naivitet til sex og  porno ved at fylde hende med stoffer. Det er ikke det hele for da Mary pludselig bliver gravid så truer hun hans gode forretning. Hendes familie vil nemlig gøre hvad andre amish-familier ikke ville gøre. De ville gå til politiet.

Nu er det sådanne at det ikke kun er én mand som Kate Burkholder søger men adskillige. Hun får igen hjælpe af sin on/off elsker Tomasetti fra BCI i Columbus. Hvad hun ikke ved er at han er blevet sendt på orlov på grund af en narkotest som var positiv plus han skal konsultere en psykolog. Men han hjælper hende så godt han kan indtil det bliver opdaget at han ikke overholder sin orlov.

Det der irriterede mig til sidst ved slutningen er at Kate Burkholder ringer til Tomasetti og de har et gigantisk skænderi over mobiltelefonen, alt i mens hun agere lokkedue for morderne ude på en øde gård uden el og så har hun ikke nok mænd til at hjælpe hende når hun bliver konfronteret med dem som hun har ledt efter.

Alle ved jo at amish-familier ikke har mobiltelefoner og når man står i sådanne en vigtig situation som hun gør så nytter det ikke noget at lade sig distrahere fordi man liige ville ringe og fortælle ens "partner" hvordan efterforskingen går. Det er et no-go.

Det andet jeg lagde mærke til er at Kate er rimelig langsom opfattende da hun ser et aftryk i starten af bogen. Jeg gættede med det samme hvad det var til og sad bare og ventede på at ti-øren faldt for Burkholder.

Udover disse to ting så synes jeg bogen var super god og den holder hvad den lover. Jeg kan varmt anbefale den til dem som læser krimier og som gerne vil prøve en anden vej end den sædvanelige. Her har vi to samfund som skal leve sammen side om side og selv om man siger at der ikke sker kriminalitet i amishsamfundet så kan jeg ikke tro at det er rigtig.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Hr.Ferdinand. Forfatteren er Linda Castillo og bogen kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer: