torsdag den 30. januar 2014

Anmeldelse af Prepper

Bagsiden fortæller:
Når den helt store katastrofe rammer jorden, vil millionvis af mennesker dø.

Men der findes grupper, som forbereder sig til denne dag. Folk, der ikke bare vil sidde stille og vente på katastrofen. Daniel og hans familie gør sig klar til den endelige katastrofe, så de er parate, når den rammer.
Så parate som man kan blive i hverfald...
For når dommedag kommer, kan man ikke forudsige, hvad der vil ske, og man kan slet ikke forudsige, hvordan folk vil reagere. Heller ikke, selv om man har forberedt sig til det hele sit liv.
Anmeldelse:
Prepper står for: Person, der forbereder sig til dommedag.

Bogen her følger Daniel og hans familie som forbereder sig på det som de tror vil blive jordens undergang. Solstorme der raserer jorden og dræber befolkningen medmindre du har valgt at bygge et skjul langt nede under jorden og først komme frem når du mener det er sikkert.

Daniels liv før og efter følger vi i korte og letlæste kapitler, hvordan han prepper med sin far for at blive klar til evakuering og når han er sammen med kammeraterne og hygger sig som den teenager han er. For derefter at se livet nede i den bunker hvor han lever efter de mener at katastrofen er sket sammen med 18 andre mennesker.

Jeg synes rigtig godt om Daniel og hans far, selv om jeg personligt måske synes det er at gå lidt over gevind at genne sin familie afsted i nattens mulm og mørke fordi du mener at katastrofen er indtruffet og ikke decideret ved det.

Obersten er ikke rigtig klog, hans familie lever i frygt for ham og hans datter Amalie finder efter et stykke tid en ven i Daniel. De træner sammen og er lærer i den skole som der er oprettet til de yngste børn i "huset". De er to teenagere fanget på sammen sted som må lære at håndtere de situationer som de kommer ud i.

Ville gerne have haft noget mere af vide om de forskelige beboere i den nedlagte bunker som de befinder sig i. Det kunne havde været interessant at høre hvorfor de valgte at lade sig spærre inde sammen med nogle ukendte mennesker som de generelt ikke kender, hvilket også har fatale følger i bogen.

Bogen er efter min mening for kort, der kunne sagtens godt være skrevet 150 sider mere og den ville helt sikkert have holdt læserens interesse fanget uanset hvad. Slutningen kan jeg slet ikke have. Der ville jeg gerne vide noget mere om omstændighederne efter det der sker. En forklaring på hvordan man kunne vælge at tage så drastiske beslutninger om at evakuere sin familie uden noget bevis for de påståede solstorme.

En god bog til drenge som ikke gider læse tunge lange bøger om et emne som har stor bevågenhed i specielt USA.

Bogen er et anmeldereksemplar fra forfatteren Lise Bidstrup. Den er udkommet på Høst & Søn. Bogen kan købes hos landets boghandlere til 259,95 kr. 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer: