fredag den 31. januar 2014

Anmeldelse af Blå Øjne

Bagsiden fortæller:
Victor er håbløst forelsket i Stina. I det hele taget er håbløshed et ord, han kender alt for godt. Han ved en masse om Call of Duty, hvilke våben, der er mest effektive, og hvordan man lægger den bedste strategi, men når det gælder piger, ved han ikke, hvilken strategi han skal vælge. Hvad siger man til en pige efter hej?

Selv byen, han bor i, er håbløs. Håbløs lille. Den kan prale med to butikker, et biblioteksposthus og en portion omvandrende overvågningskameraer, fordi alle kender alle. Men der er ikke meget at overvåge.

Victor oplever blot byen som en pause, han ikke har brug for. En pause, der stopper, da en ny dreng i klassen dukker op. Han får alles opmærksomhed – også Stinas – men han har flere ting med end sin blændende charme…
Anmeldelse:
Jeg blev overrasket over denne her bog. Den er meget bedre end jeg havde regnet med. For en gangs skyld så er her en drenge bog som de ville kunne lide at  læse da den berører det at være teenager og alt det der følger med. Den glider let og sproget er både sjovt og humoristisk, men der er også alvor i historien.

Vi følger Victor som er håbløst forelsket i pigen Stina. Han vil gerne imponere hende og da den nye dreng Paco kommer ind i deres klasse så har han chancen. Paco vil gerne lære Victor at spille guitar så hans ønske om Stinas opmærksomhed kan indfries.

Paco er en skilsmissedreng som har en mørk hemmelighed. Her er der sprut, stoffer og en fraværende rig far som ikke ænser sin søn eller giver ham ret meget opmærksomhed der er hans liv. Udadtil er Paco en storcharmør der har hele verden i sin hånd. Indeni er han en knust lille dreng.

Det hele kulminere til Århundredets fest hos Paco hvor Victor, Stina og Paco oplever hver sin side af medaljen som har indflydelse på mange måneder af deres liv. Victor viser sig som den super gode ven han er og hjælper Paco ud af et temmeligt dårligt selskab og får ham tilbage til livet. Selv Pacos far får et wakeup-call og tager sig sammen.

Stina bliver brutalt bragt ud af sin teenageboble under festen og i mange måneder efter er hun ikke sig selv. Det er først da Paco, med Victors hjælp, får sat en stopper for nogle skumle typer at hun tør fortælle hele klasse hvad der skete da det har forbindelse til Pacos liv.

Lad mig heller ikke glemmer Rasmus med stritørene som er Victors gode ven. Han er en helt igennem sjov fyr med masser af ideer som han gerne vil føre ud i livet. Han skateboarder med sin mors lyserøde cykelhjelm der er lidt for stor til ham og man kan ikke lade være med at trække på smilebåndet af det billede.

Det med at bogen kan bruges i dansk undervisningen er jeg ikke helt enig i. Det er den ikke god nok til. Hvis der skulle være en morale med historien så glider den lige så stille ud til sidst for bare at blive en luftboble uden ord. 

Bogen  er et anmeldereksemplar fra Forlaget Facet. Forfatteren er Kevin Japsen og bogen kan købes i landets boghandlere til 179,95 kr. 3/5 stjerner.

Ingen kommentarer: