fredag den 13. december 2013

Anmeldelse af De Dødes Bibliotek

Bagsiden fortæller:
New York, nutiden: Investeringsrådgiver David Swisher modtager et postkort med tegningen af en kiste ved siden af næste dags dato. Dårlig stil, synes Swisher... og dør dagen efter. Consuela Lopez har også modtaget et postkort med en tagning af en kiste og en dato... Dagen efter er hun død. Mønsteret gentager sig for en tredje, en fjerde, en femte, en ... Alle modtager et postkort, og alle dør.
Isle of Wight, 1947: Et hold arkæologer gør ved et tilfælde et fantastisk fund: nogle kæmpemæssige kamre fyldt med gamle bøger i nærheden af Vectis-klosteret på Isle of Wight. Det ville have gjort dem berømte i hele verden, troede de, men de tog fejl.
Isle of Wight, den 7.7.777: En i allerhøjest grad uheldsvanger dag at blive født på, især hvis man er syvende søn af en syvende søn. Og det er netop, hvad Octavus er. Hvis fader Josephus havde vidst, hvad han satte i gang, da han tog drengen under sine vinger, ville han havde kastet sig ud fra en klippe.
Area 51, USA, nutiden: Ude i Nevadas ørken har amerikanerne bygget et stort underjordisk bunkeranlæg. Ifølge rygter er en ufo styrtet ned, og fundet undersøges nærmere. Men de folk, der har deres daglige gang i bunkeren, har nogle andre kompetencer, end man umiddelbart skulle mene var nødvendige for at undersøge ufoer. Og sikkerheden er den strengeste i hele USA.

Anmeldelse:
Jeg er blevet anbefalet at læse denne her bog af en af mine gode venner og den har ligget i mit flytterod i et stykke tid.

Jeg må sige at jeg troede den ville være bedre. Den begyndte først at blive interessant i den sidste del af bogen.

Ideen til bogen er godt tænkt med en ikke så helt normale blege rødhårede drenge/mænd med grønne øjne (den syvende søn af den syvende søn) der sætter sig ned i klosteret Vectis på Isle of Wight uden at vide det for at starte og færdiggøre et komplet bibliotek af hvem der bliver født og hvem der dør indtil et specifikt år i den nære fremtid.

Det starter alt sammen i året 777 med fødslen af et sæt tvillinger hvor deres far dræber den som han tror er den syvende søn. Men hvor er han dog bare forkert på den. Han afleverer derefter sønnen hos klosteret fordi han ikke lever op til faderens forventninger. I efteråret i år 782 er bliver De Dødes Bibliotek startet af selv samme dreng med en pind. Konsekvenserne af hans handlinger kommer til at have effekt helt ind i vores århundrede hvor FBI agenten Will Piper bliver sat på Dommedagsmorderen sagen.

Det er en sag som ikke kan opklares, men det ved han ikke og han ved heller ikke at det er en gammel ven fra college som prøver at få ham ned med nakken med hjælp fra millioner af bøger i Area 51 og hans brilliante computer egenskaber. Alt sammen på grund af en åndsvag episode der involverede gaffatape og en seng.

I hele bogen følger vi som sagt på bagsiden historien fra 4 forskellige sider og det faktisk en okaye måde at blive klogere på historien. For man sidder sidst i historien at tænker: Gad vide hvad der sker med klosteret Vectis og skriverne og hvad mon der så sker med de der arkæologer som har betroet deres største fund til Royal Air Force som giver det videre til Marineministeren i USA. Alt bliver åbenbaret til slut.

Mit eksemplar er et jeg selv har købt. Bogen er fra Forlaget Cicero. Forfatteren er Glenn Cooper og kan købes i landets boghandlere til 129,95 kr. 2/5 stjerner.

Ingen kommentarer: