fredag den 18. oktober 2013

Anmeldelse af Lola og Spejlene

Bagsiden fortæller:
“Bedste veninde ... Lola vrængede de to ord for sig selv, mens hun traskede af sted med blikket rettet ned i fliserne. Hun kunne ikke undvære Laura. De skulle blive gode venner igen. Men hvordan?Laura var blevet overfaldet. Lola fik tårer i øjnene og sparkede til et tomt papbæger. Bare det ikke var for slemt, det, der var sket med hende. Bare han ikke havde voldtaget hende."

Det er blevet forår i Danmark. Lola er ved at falde til efter de syv år i Afrika, da hun møder en mystisk dreng, som vækker stærke, modstridende følelser i hende. Hvem er han? Er han også interesseret i hende?

Nu bliver hun for alvor optaget af sit udseende. Vil hun ligne Maja fra klassen, som har fået en professionel makeover? Det foreslår det underlige spejl ved kiosken, mens både veninden Laura og det gamle spejl derhjemme synes noget andet.

Men sandsigersken havde ret: Bag de kønne overflader opererer fjendtlige kræfter. Lola indser, at hun endnu en gang må overvinde sig selv, hvis mørket ikke skal overvælde hende, og denne gang får hun brug for alle sine venner: Laura, Vik, Soffi, ja, selv Maria nede fra den gamle farvehandel.

Anmeldelse:
 I bog 3 om "Lola i verden" sker der ting for Lola som hun ikke havde regnet med der ville ske. Hun begynder at blive bevidst om sin krop, at gå i det rigtige tøj, finde sin egen stil og så får hun sin første menstruation. Hun er på vej til at blive 14 og teenager.

Jeg brød mig ikke særlig meget om denne her bog. Måske var det historien og personerne som ikke bed på. Måske var det at Vik begyndte at undersøge seksuelle præferencer og udtryk. Specielt at han søger på pædofili fik det til at løbe mig koldt ned af ryggen. Det passer sig bare ikke ind i en roman til børn og unge. 

Maja er den nye Camilla der via et gratis makeover prøver at få andre til at ligne sig og samtidig være en omvandrende reklamesøjle for nogen bagmænd som tjener styrtende med penge på de uvidende unge. Bagmændene har jeg faktisk ikke ret meget fidus til. De får ligesom danskerne til at ligne fjolser som hopper på hvad som helst. Det kan godt være nogen gør det, men den del af historien var lidt for langt ude.

Så er der knægten der ligner en vampyr og som overfalder pigerne på Lolas skole, han er total creepy og får hvad han fortjener til sidst. 

Det eneste jeg egentlig godt kan lide er slutningen på bogen. Den var faktisk overraskende god.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Janne Hejgaard og Forlaget Klim. Bogen kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 1/5 stjerner

Ingen kommentarer: