mandag den 14. oktober 2013

Anmeldelse af Lola og Kalejdoskopet

Bagsiden fortæller:
Lolas liv er fyldt med bekymringer. Hendes lillebror er meget syg, hun bliver chikaneret af sine klassekammerater, og så er der balladen med mobilen og pengene. Og hvad med det, der blev ødelagt nytårsaften? Alt for mange tunge hemmeligheder, og hun har ikke nogen at dele dem med.
Ikke før hun finder dragehytten og den mystiske kvinde, som giver hende lov til at bruge det hellige kalejdoskop – og som lytter til hende.

‘Gangsta Gals’ har fået Camilla som medlem, og hun har gang i et hævntogt, som er mere ødelæggende, end hun regner med. Maria har også planer, hemmelige planer, som Lola slet ikke ville bryde sig om, hvis hun kendte dem. Det værste er, når det går ud over en, man elsker ...

Heldigvis er Vik stadig Lolas ven, og han opdager den ‘trylleformular’, som Lola kan bruge til at få løst alle sine problemer. Det handler om at danse ...

Anmeldelse:
Dette er bog 2 om "Lola i verden" og denne gang så omhandler det Lola og et kalejdoskop som hun finder i en træhytte i baghaven hos en ældre viis dame som hedder Liladevi som hjælper Lola i de svære situationer hun kommer til at befinde sig i.

Jeg synes slet ikke bogen var som jeg havde forventet. Vi møder igen Camilla der i den grad har sat sig i hovedet at nu skal hun intensivere sit hævntogt mod Lola. Det er faktisk det det meste af bogen går ud på. Camilla og hendes hævntogt som gør at hun også melder sig ind i banden "Gangsta Gals" så hun rigtig kan få skovlen under Lola. Det bliver på en måde alt for meget med det der hævn, hævn og vrede. 

Emil, Lolas bror, er blevet dødeligt syg af en sygdom der hedder aegyptii feber og han ligger på sygehuset og kæmper for sit liv. Derfor bliver Lola og Viggo overset af forældrene da de ikke magter at give dem den opmærksomhed som de har brug for. Via en lille smule snilde og en krystal så vender lykken for Emil med en god historiefortæller.

Telefonsælgeren som snyder Lola til at købe en mobil og udlevere hendes mors dankorts oplysninger skulle have en mega kæmpe skideballe, en retssag på halsen og miste sit job. Så er det jo godt at bedsteveninden Laura har en far som er advokat der kan få viklet Lola ud af den kattepine.

Maria.... hendes historie i denne her bog kan jeg slet ikke greje. Hvad i alverden laver hun i den bog?? Altså har forstået at hun er adopteret fra et afrikansk land hvor der har været borgerkrig og at hun har ar på sjælen, men hvad har det med Lola og hendes familie at gøre. Det er ikke fedt at gøre andre ondt lige meget hvad det er du vil gøre ved dem. Så Maria er i mine øjne totalt fejlplaceret i bogen.

Vik lærer noget nyt om metaforer og den måde han forklarer dem i bogen er rigtig god. Han observerer og samler data som han kan bruge til at hjælpe Lola når hun får brug for det.

Alt i alt synes jeg at jeg kæmpede med bogen for at blive færdig og det var nok fordi som tidligere sagt at jeg synes hævn motivet plus den idiotiske mobning af Lola er for meget af det gode.

Bogen er et anmeldereksemplar fra Janne Hejgaard og Forlaget Klim. Bogen kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 2/5 stjerner

Ingen kommentarer: