torsdag den 5. september 2013

Chilifarm update

Da jeg kom til Bornholm i fredags så måtte jeg bare se hvordan vores chilifarm så ud og hold da helt magle hvor har planterne da bare groet og sat frugter. Det var helt vildt at opleve. Jeg tror ham den dejlige og mig vi kommer til at spise chili fra nu af og et år i fremtiden hehe. Så er det jo godt at man har gode venner der har lyst til at få nogle af dem når de bliver modne.

Vidste ikke noget som helst om chili da vi gik i gang med projektet og nu kan jeg sige at jeg er blevet lidt mere klog på chilidyrkning. Vidste for eksempel ikke at chilien gror ud af den fine hvide blomst der først kommer på planten. Det var lidt af en åbenbaring for mig. 

Det er lidt vildt at det er sådanne det foregår og jeg er sammen med ham den dejlige så stolte af os for at have 21 planter tilbage hvor der hænger monster mange chilifrugter fra. Nogle er store og nogle er små, men de er vores og det er vildt vores projekt er gået så godt på trods af at vi såede dem for sent og plantede dem ud for sent (først i juli måned). På trods af dette så sprøjter de chilifrugter ud som om de aldrig har gjort noget andet.


Vi bestemte os for at, efter at have snakket med nogle chili eksperter, det godt kunne betale sig at høste de store chilifrugter for så får planterne også lidt mere kraft til at gro de små frugter store. Som sagt så gjort og vi høstede hele 41 frugter hvorefter vi vaskede dem og hængte dem til modning på en snor i kælderen. De er ikke modne for de smager af ærter, men når de bliver modne så skulle de meget gerne bliver dejlige stærke og måske også skifte farve til rød. Men det finder vi først ud af om et par måneder.Det var en update som var lidt lang, men vi er så stolte af vores resultat at det nok skal blive rigtig interessant at se hvad der sker med vores foreløbige 41 høstede chilier der er hængt til modning. Plus de mange vi stadig har på vores chilifarm ude i gården.Medic out.

2 kommentarer:

Eeyorenyk sagde ...

Hængt til modning? O_o Det mindes jeg aldrig at vi gjorde, da min mor havde chilier, under min barndom. Men okay, jeg fulgte heller ikke så godt med. Haha. :P

Det der med grønne fingre og mig er bare ikke-eksisterende. Tror sådan en plante ville dø, bare jeg kiggede på den. ;) Respekt til folk der kan holde liv i dem!

Eeyorenyk sagde ...

Haha, jamen så er der da håb forude for hende der har formået at slå en kaktus ihjel herhjemme. :P

Vi havde vist kun chiliplanter et år eller to, på terrassen. Jeg husker flere år med kartofler, tomater og jordbær til gengæld, så måske vores chilieksperiment ikke gik så godt derhjemme. Eller også var det vist fordi der ikke kom så mange ud af det for min mor, i forhold til planten og plejen. :/