mandag den 9. september 2013

Anmeldelse af Tvunget til tavshed

Bagsiden fortæller:
Painters Mill er en lidt søvnig by, langt ude på landet i Ohio, USA. En by hvor amishfolket og deres naboer har boet side om side gennem to hundrede år. Men for 16 år siden blev det fredelige landbrugssamfund splintret af en række brutale mord. Efterfølgende lå byen tilbage indhyldet i en følelse af skrøbelighed, et tab af uskyld.

Kate Burkholder, en ung amishpige, kom igennem den rædsel, seriemordene vakte, men måtte samtidig erkende, at hun ikke længere hørte til blandt amishfolket.

Nu, et væld af erfaringer rigere, bliver Kate bedt om at vende tilbage til Painters Mill som politichef. Hendes amishbaggrund kombineret med hendes erfaringer hos politiet gør hende til den perfekte kandidat. Hun er overbevidst om, at hun har forliget sig med sin fortid - lige indtil det første lig dukker op på en snedækket mark. Kate lover sig selv, at hun vil stoppe morderen, men for at kunne gøre det må hun forråde både sin familie og sin amishfortid og samtidig afsløre en dunkel hemmelighed, der kan ødelægge hende.
Anmeldelse:
Denne her bog har det hele. Mord i massevis, meget voldelige og blodige, et lille samfund der bliver styret med hård hånd af byrådet som gerne ofre én hvis ikke tingene går efter deres hoved (turisme = penge), en spirende kærlighed og en lille politistation med folk der gør hvad de kan for at holde hovedet oven vande da der lige pludselig befinder sig en seriemorder i deres område.

Midt i det hele har vi stationsleder Kate Burkholder som skal holde styr på sine ansatte, prøve at fange en morder som hun troede var forsvundet eller død for 16 år siden. Kate gemmer på en forfærdelig hemmeligehed som indebærer at hun er ved at komme alt for langt ud mens seriemorderen muntre sig med de unge kvinder i byen.

Da det hele koger over så bestemmer byrådet at tilkalde hjælp udefra og ind på scenen kommer Agent John Tomasetti, fra noget der hedder BCI, han lever helt ude på kanten da han har oplevet en meget dyb og tragisk personlig sorg og hvor denne her opgave i Painters Mill kan blive hans sidste hvis ikke han tager sig alvorligt sammen.

Sammen med Sheriffen Detrick og hans mænd som også er blevet involveret så skal alle prøve at fange en meget udspekuleret seriemorder som ikke har tænkt sig at blive fanget.

Jeg synes bogen var rigtig god og det er et dejilgt pust at Linda Castillo involverer to samfund der lever side om side. Englænderene og Amish-folket.

Det eneste der var ved at gå mig lidt på nerverne var at vores hovedperson Kate Burkholder hele tiden blev ved med at minde sig selv om at hun var stationsleder om og om og om igen. Til sidst tænkte jeg "ja det ved jeg godt, men kom nu i gang med at prøve at opklare disse her mord istedet for at bruge så meget tid på at fortælle os noget vi godt ved".

Fra at Kate slet ikke kan lide John Tomasetti fra BCI til at hun bliver nødt til at betro sig til ham og de derefter begynder at fatte sympati for hinanden det er en ret god mellem handling. Hen i mod slutningen så vil man lige så gerne være med til at opklare de forbrydelser som seriemorderen har begået og man kan ikke slippe bogen før Kate har vist sit værd som efterforsker.

Jeg må sige at jeg måske også havde en lille bitte fornemmelse af hvem morderen var da det hele vender for Kate efter hun er blevet fritstillet fra sit job på grund af en klage og et hemmeligt møde i byrådet. Ens hjerte sidder helt op i halsen da Kate kommer i livsfare fordi hun absolut vil have morderen ned med nakken. Medarbejderne på politistationen er alle sammen nogle skønne individer som man begynder at elske jo længere man kommer i bogen.

Bogen er en jeg har fået på et af de bogbloggermøder som er blevet afholdt hos den skønne Eey. Forfatteren er Linda Castillo. Bogen er udkommet på Forlaget Hr. Ferdinand og kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer: