fredag den 26. juli 2013

Anmeldelse af Drømmeland (Riley Bloom 3)

Hvad bagsiden fortæller:
Hemmeligheden ved drømmevævning er, at det hele skal se virkeligt og autentisk ud.
Ellers vågner drømmeren, og så kommer beskeden ikke igennem. Drømmevævning skal virke som noget drømmeren selv har fundet på.

Selvom Riley Bloom elsker sit arbejde som Sjælefanger, føler hun sig alligevel tit ensom i Her og Nu. Så for at komme i kontakt med sin storesøster, Ever, opsøger Riley den mystiske instruktør Balthazar. Han lærer hende alt om, hvordan man kan kommunikere med de levende ved at hoppe ind i deres drømme.

Men det er ikke nok for Riley, og hun beslutter sig for at finde Balthazars gamle, forladte filmstudie. Her vil hun "drømmevæve" en helt særlig drøm til Ever. Der er bare to problemer: Drømmevævning er ikke helt ufarligt og blev forbudt for mange, mange år siden. Og Riley er ikke ligefrem alene i filmstudiet...


Anmeldelse:
Okaye nu har vi vist forstået at Riley Bloom er frustreret over ikke at være blevet mere end 12 år gammel og hun vil gøre alt for at blive 13 år. Men hendes rebelske og irriterende evne til at gøre tingene på hendes måde gør det meget svært for hende at nå den ønskede alder og for at få hendes "skær" til at gløde endnu mere.

Jeg kan stadig godt lide Riley Bloom, men ville ønske at hun snart forstod at ens handlinger har konsekvenser og det er lige meget om du prøver at gøre en god gerning eller om du prøver at opnå noget til din egen fordel.

Men sådan tænker Riley ikke da hun begiver sig ud på sit nye eventyr og næsten får lavet en drøm til hendes søster Ever. Riley bliver sur på Balthazar som er den instruktør der i  Drømmeland. Hun bestemmer sig for at blive efter det de kalder lukketid og får sit livs værste oplevelse da en mand ved navn Satchel inviterer hende ind i et gammelt filmstudie for at lave noget der hedder drømmevævning og som skulle være bedre end Balthazars Drømmehop.

Her bliver Riley holdt fast i alle mulige slags  mareridt og hun prøver at sætte Satchel fri, men uden held. Hendes forehavende bliver opdaget og der er endnu en gang lagt i ovnen til Riley for hendes ulydighed om at holde sig i ro indtil Rådet bestemmer hvilken opgave hende og Bodhi skal ud på. Dog får hun svar på nogle af de spørgsmål som hun har gået rundt med ved at hun endelig får kontakt med Ever i sit Drømmehop som Balthazar sørger for hun får.

Hendes glød får et tak ned af da hun som sagt ikke kan erkende at hendes handlinger har konsekvenser og at hun viser at hun ikke er blevet viis nok til at være på alderstrinnet 13 år.

Bogen er et anmelder eksemplar fra Forlaget Alvilda. Den kan købes i alle landets boghandlere til 169,95 kr og forfatteren er Alyson Noël. 3/5 stjerner.

1 kommentar:

Rikke'M sagde ...

Åh altså. Hver gang jeg ser den bog, sukker jeg en smule over coveret. Jeg synes, det er så fint.