onsdag den 17. juli 2013

Anmeldelse af Dødens Ansigt

Bagsiden fortæller:
En 16 årig står med en pistol mod sin tinding. Omkring hende ligger tre personer fra hendes seneste adoptivfamilie myrdet. Pigen truer med at skyde sig selv, hvis hun ikke får lov til at tale med FBI-agent Smokey Barrett. Hun er overbevist om, at en morder har forfulgt hende gennem livet og dræbt alle, hun nogensinde har elsket. Med en kunstners lidenskab har morderen formet den 16 årige piges til det perfekte offer.

Smokey Barrett og hendes team indleder jagten på morderen. For at fange ham må Smokey tænke som ham og stirre direkte ind i Dødens ansigt.
Anmeldelse:
Det er altid svært at lave en bog 2 når man har skrevet en fantastisk bog 1. Der er så meget man skal leve op til i folks bevidsthed og det gælder også for forfatteren Cody McFadyen. Han har fundet en opskrift som virker i hans bøger og så følger han den slavisk.

Men med det tvist at han nu lader os læse en dagbog som offeret Sarah Kingsley (tidligere Langstrom) har skrevet for at få et indblik i hvordan morderen vil skabe sit eget kunstværk "et liv i ruiner" ved at bruge hende fra hun er seks år gammel. Her myrder han nemlig hendes kærlige familie og den ene hund (som var tæt knyttet til Sarah).

Morderen har en mission og det er at Sarah (lille smerte) skal blive hans spejlbillede og føle al den smerte han følte da han var barn og blev bortført af pædofile og magtfulde mænd som udnyttede ham og de andre børn som blev taget. Han sørger for at Sarah kommer på opholdshjem for forældreløse og hver gang hun finder en kærlig familie der gerne vil adoptere hende så viser han sig og myrder løs uden nogen gør noget ved det. Mordene er grufulde og blodige, men jeg følte ikke at det var dem der var fokus på, her var det mere opklaringsarbejdet og den lange vej til at finde ud af hvem morderen er og Sarahs dagbog.

Man sidder og får helt ondt af Sarah som går alt dette her igennem fordi nogle politifolk er korrupte og der så ikke er nogen der vil/gider gøre mere ved sagen hver gang en adoptivfamilie bliver myrdet. Sarah når lige til kanten at det mørke vandhul og det er godt at hun så møder Smokey og hendes team som gør alt for at hun ikke bliver opslugt og hjælper hende til at blive menneske igen.

Igen bliver FBI angrebet i deres bygning (som i etteren) og det virkede bare lidt for meget som om at det måtte med. Misforstå mig ikke jeg synes bogen var god, ellers ville jeg nok ikke give den 4 stjerner, men jeg kunne godt tænke mig at forfatteren måske prøvede at slippe ud af den opskrift som han har prøvet en gang og prøvede en lidt anden opskrift.

Smokey Barrett og hendes team er som altid på tåspidserne og prøver at finde de rigtige spor i dette her spil, Bonnie overrasker alle til slut, romancen med Smokey og Tommy går sin gang, der bliver ryddet op og ud efter Smokeys dræbte familie. Midt i denne her efterforskning får Smokey endnu en gang en beslutning som hun skal tage, én der kan forandre hele hendes og Bonnies liv. Hun vælger selvfølgelig den rigtige med sit hjerte og det er der mange fans der er glade for.

Bogen er skrevet af forfatteren Cody McFadyen og udgivet på Forlaget Turbulenz Den kan købes hos boghandlerne til 249,95 kr.

Mit eksemplar i pocket udgave er købt hos DSB 7-eleven kiosken til vist nok 99,95 kr. 4/5 stjerner.

Ingen kommentarer: