fredag den 3. maj 2013

Anmeldelse af Soulfinders Sky

Bagsiden fortæller:
Da engelske Sky Bright starter på high school i USA, opdager hun hurtigt, at der er noget mystisk over den rå Zed Benedict. Han taler til hende gennem telepati og insisterer på, at hun - ligesom ham - er en savant og har overnaturlige evner. Hun er hans soulfinder, sammen er de ét. Men sammen er de også i stor fare, for mødet med Zed ripper op i mørke minder om en fortid, Sky har brugt de sidste mange år på at fortrænge. Og snart bliver hun viklet ind i et drama, der kan koste både hende og Zed livet.

Spørgsmålet er nu, om Sky er stærk nok til at se sin skæbne i øjnene og modig nok til at slippe sine kræfter fri...
Anmeldelse:
For det første så har denne her bog ligget og blinket til mig i rigtig rigtig lang tid og endelig langt om længe har jeg fået taget mig sammen til at læse den, så hende jeg har lånt den af kan få den retur.

For det andet så er dette her den samme gamle opskrift som mange andre bøger er skrevet efter: Pige med traumatiseret barndom, som er bange for sine evner møder dreng, skolens badboy. De to er skabt til hinanden og skal være sammen for evigt. Det er noget man har læst før, MEN denne her bog har en evne til at komme ind under huden på dig når nu du sidder og tænker "eii teenager kom nu videre". Jeg læste og læste og læste til kl. 0200 i nat bare for at finde ud af hvad der ville ske med Sky, Zed og alle de andre personer som man møder her i bogen.

Du har med denne her bog begivet dig ind i savanternes verden som er fyldt med mennesker der har overnaturlige evner af forskellige slags og som har en soulfinder (soulmate) et eller andet sted derude i verden.

Man kan som Sky Bright og Zed Benedict være heldig at finde sin eneste ene, men du kan også som resten af de 6 brødre som Zed har være uheldig at du endnu ikke har mødt hende som er din anden halvdel.

Når man følger det mareridt som Sky har indeni sig så kan man godt sidde og tænke "hold da op godt det ikke er mig det skete for" for hun har bare ikke været heldig i sin første tid i sit liv med svigt fra familien indtil hun er 6 år. Herefter bliver hun kastet rundt i systemet og da hun er 10 år bliver hun adopteret af Sally og Simon Bright som kærligt og nænsomt får hende tilbage til den virkelige verden igen. Men at hun så bliver involveret i en fight med den store grimme forbryder der prøver at få hende til at gøre ting hun ikke vil, så må hun jo være dobbelt uheldig i en alder af 16 år bare fordi Mr. Daniel Kelly har et  horn i siden på Familien Benedict. Sky klarer det så flot og som hun selv siger  når det sidste slag skal stå "Jeg er en rottweiler - med temperament."

Jeg er helt sikkert blevet vild med hele universet omkring Colorado og byen Wickenridge med alle dens personligheder, lige fra Mrs. May Hoffman til familien Benedict  og Skys veninde Tina plus alle de andre som man kan møde.

Sproget er flydende, men jeg tror jeg skal prøve at læse den på engelsk for at få hele oplevelsen med af englænder flytter til USA. Må dog sige at Joss Stirling virkelig forstår at få en til at sidde og klukke når hun åbner for latterposen.

Forfatteren er som sagt Joss Strirling, udgivet på forlaget Rosinante & Co og kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 4/5 stjerner.

1 kommentar:

Eeyorenyk sagde ...

Det er bestemt en fantastisk bog. Jeg skal i gang med 2eren "Phoenix" her i løbet af maj, og glæder mig trods alt til fortsættelsen. Selvom det nu er en ny bror vi følger. :/ Jeg kunne så godt lide Sky og Zed, så havde nu gerne set dem fortsætte som hovedpersoner.