torsdag den 11. april 2013

Hjemmebagte lagkagebunde projekt lykkedes :-)

Min far har fødselsdag i morgen den 12. april og i den anledning har jeg inviteret ham og min mor til lagkage, kaffe, kakao og hvad jeg nu finder på. Havde bestemt mig for at jeg ville prøve at bage mine lagkagebunde selv. Det er ikke noget jeg har gjort siden 2006 og jeg var en kende spændt på resultatet. Well den første bund fik lidt for meget og jeg brugte den forkerte form. Så op på hesten igen og så lavede jeg en ny dej og puttede det hele i en rund springform. Det betød så også at jeg skulle skære bundene ud når den var færdig og afkølet, men det skræmte mig kun en lille smule. Nå men efter at have været ude og handle ind til resten af lagkagen så måtte jeg jo til det og vupti så var der skåret 3 bunde. Var jeg lykkelig eller var jeg lykkelig. Jeg var MONSTER lykkelig for at det lykkedes og jeg dermed kan overraske min far med en helt igennem hjemmebagt lagkage.Opskriften er som følger og er meget let:

3 bunde/ 6 personer

3 æg
3 tsk vand
1 tsk vaniljesukker
1 knsp salt
Evt. revet skal af en halv citron
120 g sukker
90 g hvedemel
1 tsk bagepulver

Det er let at skalere opskriften, da hovedbestanddelene udgør 1 tsk vand, 40 g sukker og 30 gram mel for hvert æg.

Fremgangsmåde
Sæt ovnen på 200 grader, lav lagkageform(e) el. springform(e) klar enten med bagepapir eller spray magarine.
Pisk æggene heftigt med vand, vaniljesukker, salt og sukker til det bliver en fin mousse (lettest med elpisker). Sigt mel og bagepulver ned i skålen og tilsæt evt. reven citronskal. Pisk roligt kun så kort tid at melet er optaget jævnt i massen, eller vend det i med en gummiskraber.
Bred dejen ud i formen(e) så den dækker helt i et jævnt lag, og sæt den på næstnederste rille i den opvarmede ovn. Bruges lagkageforme, eller den runde springform sættes de på bageristen.
Luk ikke op for ovnlågen inden for lagkagebunden er lysgylden. Begynder den at blive brun, skrues ned for varmen ca. 150 grader. Bagetiden afhænger af bl.a. af det materiale formen er lavet af og hvor tyk (høj) dejen er. Bages hele portionen i én tærte- eller springform, kan det tage 20 minutter eller mere. Test altid om dejen er gennembagt med en strikkepind.
Lad lakagebunden køle noget før den løsnes fra formen. Bag hele portionen som èn bund flækkes den horisontalt til 3 bunde som vist på mit billede med en skarp kniv (jeg brugte en brødkniv).

Efter 15 minutter satte jeg temperaturen ned til 150 grader da min top var ved at blive brun. Lod hele min portion køle helt af før jeg begyndte at skære i den.

Medic out.

1 kommentar:

Simone sagde ...

Nej hvor ser de bare gode ud! Flot det lykkedes for dig! Har ellers hørt det faktisk skulle være ret svært at lave "/

Simone
Microcut.dk