torsdag den 13. december 2012

Julebagning

71 nybagte vaniljekranse

Er ikke det jeg har gjort aller mest i, men sidste år bestemte jeg mig for at prøve det og der gik det da nogenlunde.
I år havde jeg, af uvisse årsager -  måske mit store hjerte - lovet mine tidligere kollegaer at jeg ville bage nogle julegodter til dem og komme og forkæle dem i denne her travle juletid. Havde også lovet at lave
havregrynskugler, men pga sammenfaldende aftaler så kunne jeg ikke nå det. I går bagte jeg ualmindelige mange julesmåkager i flere forskellige afskygninger lavet af en dej. Hvis jeg skal være helt ærlig så tror jeg det helt sikkert er sidste gang jeg bager småkager for det drillede mere end det skulle.

Kagerne til mine tidligere kollegaer hos Arnold Busck i Roskilde, før vaniljekransene kom i.

Fik et flip og lavede en portion vaniljekranse dej til køleskabet inden aftensmaden. Har haft denne her opskrift liggende i et par år og har bare ikke fået prøvet den. I dag mellem kl 0800 og kl 0900 bagte jeg så 71 vaniljekranse og brugte en super nem cookie press som jeg har fået af mine forældre for et par år siden. Den er af ældre dato, men kan stadig bruges. Har taget et par billeder af den så I kan se hvad det er jeg taler om:
Jeg ved ikke om det er fordi min dej bare skulle drille, men synes ikke det var det nemmeste at få formet disse her vaniljekranse. Men formet dem fik jeg da gjort og bagt blev de også så der var lidt flere kager til mine kagedåser og mine tidligere kollegaer.

Mine fyldte nyindkøbte julekagedåser med eget julebag :-)

Måske skulle man tage et kursus hos sine julekagebagende venner for at se hvad det er man gør forkert når nu man synes at alt driller når man bager julesmåkager?

Jeg har som I kan se fået fyldt mine 2 nyindkøbte julekagedåser og er ret stolt af resultatet og af at småkagerne faktisk smager rigtig godt på trods af mine vanskeligheder.

Opskrifterne må I vente med til om et par dage da jeg får en smule juletravlt med gaveindkøb og andre juleting :-)

I må holde jer muntre ud i blog-land :-)

Medic out.

1 kommentar:

Simone sagde ...

Tusind tak! Jeg er også rigtig glad på min mors vegne..

Og tusind tak for, at du vil følge mig blog. Jeg følger også din - og har ligeledes tilføjet din hjemmeside til min affiliateliste :D

... Og hold nu op hvor ser de julekager lækre ud! Håber jeg også får tid til at bage :)

Simone
microcut.dk