fredag den 21. december 2012

Anmeldelse af Stenens Tid

Bagsiden fortæller:
Under Danmarks ældste kirkegulv bliver en 5.000 år gammel kalender fundet. Kalenderen tæller ned til Ragnarok … På en bænk i det sommerglade Tivoli skyder den pensionerede professor Bjarne Arnesen sig en kugle for panden. Hans stedsøn, den Cavlingprisvindende journalist Kurt Østergård, modtager en videobesked fra ham 28 måneder efter. Arnesen beder Kurt om at stoppe dem, da det tydeligvis ikke er lykkedes for Arnesen selv, og fortsætte hvor han slap. Det leder Kurt til en opdagelse, der får store konsekvenser – ikke blot for Kurt, men for Danmark og kongefamilien. Samtidig bliver strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, Søren Storm, bedt om at hjælpe politiet i opklaringen af et strålingsrelateret mord begået på Rigshospitalet. Det makabre og bizarre mord leder Storm på sporet af en radioaktiv bombe, der kan gå af et sted i København hvert øjeblik det skal være. Lige om hjørnet venter dronningens store jubilæumsfest med prominente gæster fra ind- og udland.
Stenens tid er første del af en trilogi.

Anmeldelse:
Hillemænd og banditter kan jeg kun sige om denne her bog.Der er fart over feltet fra start til slut og man keder sige ikke et sekund i selskab med Søren Storm, Kurt Østergård og Birgitte Holm plus alle de andre personer som vi møder fra bogen egentlig starter den 7. december til den 14. december kl 23.51.

Jeg er vild med historien og med den måde som Johan Ottosen skriver på. Den måde han får historien til at passe inde i hinanden er lidt a la Da Vinci agtig, men alligevelle ikke for han får virkelig gjort myten om Jesu efterkommere til sin egen og det passer bare så godt sammen.

Du får Søren Storm, strålingsekspert og tidligere våbeninspektør for FN, som bliver ansat midlertidigt hos PET for at hjælpe dem med at finde kilden til en trussel med noget monster farligt Polunium 210 radioaktivt stof som kan dræbe bare man næsten snuser til det.

Du får den rødvinsdrikkende Cavlingprisvindende journalist Kurt Østergård som arbejder på Kristeligt Dagblad, selv om han slet ikke er troende, der begynder at forfølge en historie som hans stedfar Bjarne Arnesen sætter ham på 28 1/2 måned efter hans formodede selvmord. Han er med til at opdage ting som han slet ikke havde troet muligt.

Du får Søren Storms højgravide kæreste Birgitte Holm, med det svære forhold til sin bankdirektørmor, som arbejder for PET som bibliotekar der også bliver viklet ind i historien da hun opdager oplysninger om sin far og hans død som alle troede var et uheld.

Og midt i alt dette her kommer så Dronningens jubilæums fest som nærmer sig med meget hastige skridt med diverse trusler på de kongeliges liv. Altså hvis du synes dette her lyder kedeligt så må du tro om igen.

En fed feature ved bogen er at der ved hvert kapitel er en QR-kode som du kan scanne med din smartphone så du kan se et kort eller satellitfoto over hvor personerne befinder sig. Jeg måtte prøve det og installerede en QR-scanner på min smartphone og det virkede. Så hvis man ikke er så meget til geografi så er det en god ide at bruge QR-koden. En anden detalje er at der er position under hvert kapitel som f.eks. i første kapitel:
Position: 55°40'24.13''N  12°34'9.06''E

Se det er jo ikke noget man ser i alle bøger og det er faktisk en rigtig fed feature :-)

Kan også godt lide at der står hvor man er i verden og hvad klokken er lokalt og dansk tid.

BOGEN er FANTASTISK og jeg GLÆDER mig så meget til fortsættelsen for jeg håber virkelig at Johan Ottosen kan holde farten og spændingen oppe.

Bogen er et anmelder eksemplar fra Forlaget Tellerup.

Forfatteren er Johan Ottosen og den kan købes hos landets boghandlere til 249,95 kr. 5/5 stjerner.

Jeg faldt for denne her reklame i Bogmessens katalog :-)

Ingen kommentarer: