søndag den 25. november 2012

Anmeldelse af Mediatropolis

Bagsiden fortæller:
I år 2060 er verdens mest magtfulde selskab en gigantisk og kynisk mediekoncern ved navn GigaMedia. GigaMedias mest populære produkt er programmet FuldMetal, hvor forbrydere udkæmper en blodig og livsfarlig kamp om en jernkugle på en magnetisk spillebane.

Hovedpersonen, Nicholas King, er dømt for mordet på sin kone. Nu er han havnet i FuldMetal sæson 2060! Nicholas er dog langt fra at være en psykopatisk morder, og han elskede sin kone overalt på jorden.

Hvem står i virkeligheden bag det brutale mord på hans kone?

Hvor omfattende er GigaMedias indflydelse, og er det muligt at finde frem til sandheden i et samfund præget af overfladisk underholdning?

Vil det overhovedet lykkedes Nicholas at slippe levende fra finalen - TotalStål 2060?!Anmeldelse:
Denne her bog er FANTASTISK. Jeg er så vild med den og den måde som Freddy E. Silva skriver på. Bare det at man kan føle den opgivenhed og trøsteløshed som Nicholas King føler da han bliver dømt for sin kones mord til magtens centrum som hedder GigaMedia og dennes ukompromitterende chef Max Gore og hans sekretær og assistent Julia Black, der vil gøre alt for at bevare seertallene på programmet FuldMetal i det herrens år 2060.
Uden nogen tanke på hvad det gør ved dem som de dømmer uskyldigt og som får 20+ i fængsel. Disse fanger skal underholde masserne ude bag skærmen og vold og død er ganske almindeligt når de forskellige hold spiller mod hinanden. Bevares det er jo straffede personer som med deres liv i hænderne går ind på banene for at prøve at holde sig i live, hvis det ikke lykkedes, jamen så henter vi en ny fange til holdet i næste kamp og der kan spilles videre. For masserne/publikum SKAL holdes nede og ikke tænke selv, så nogle magtliderlige og pengegriske mænd og kvinder uden samvittighed kan leve og regere uden at skulle bekymrer sig over om det de laver er forkert. Alle de følelser som Freddy E. Silva får frem gør bogen til noget unikt. Det er fedt at man også lærer de andre karakterer i bogen at kende fremfor kun Nicholas King. Jeg blev meget overrasket over sikkerhedsvagten Sam, hold da op, endelig en der begynder at tage ansvar for den verden han lever i også selv om hans fremtid med familien måske ser sort ud. Sam er det eneste menneskelige indput som føler en connection med vores dømte konemorder Nicholas. Måske fordi de begge arbejder inde for samme fag indtil en af dem dømmes til fængsel.
Jeg læste og læste og læste og ville slet ikke lægge bogen fra mig, da jeg simpelthen bare skulle have slutningen med da den var spændende og prikkede til min nysgerrighed hele tiden.
Men vi bør jo nok spørge os selv om det er den fremtid som vi måske er på vej imod??
Med en masse reality tv som gør at vi stopper med at tænke og lader os diktere hvad vi skal af nogle som sidder højere oppe med deres egen skjulte dagsorden??
Jeg håber det ikke for så har mennesket da opgivet den mangefarvede sjæl som lever på tværs af verden med skønne oplevelser og frihed til at vælge hvad man selv vil med livet.
Freddy jeg bøjer mig i støvet og siger tak for en fantastisk læseoplevelse.

Min bog er et anmelder eksemplar jeg har fået af Helle Toft fra Forlaget Valeta og som mellemand var der søde Eey som fik pirret min nysgerrighed til at kaste mig ud i historien. 

Forfatteren er Freddy E. Silva, den koster 299,00 kr. og kan købes hos landets boghandlere. 5/5 stjerner.

2 kommentarer:

Katja sagde ...

Supergod anmeldelse! Glæder mig selv rigtig meget til at få læst bogen færdig, for den har indtil videre været virkelig god. Har desværre alt muligt andet skolerelateret oveni, så jeg må gemme den lidt endnu.

Eeyorenyk sagde ...

Iiiiiih, hvor er jeg glad for at du kunne lide den. Fantastisk! <3

Jeg er selv i gang med Time Riders, som jeg desværre måtte lade ligge stille nogle dage, på grund af matematikken. Suk. -_-