tirsdag den 18. september 2012

Kernerugbrød med Dagmar Jul (juleøl)



Jeg bagte i går Kernerugbrød med Dagmar Jul (juleøl) fra DagmarBryggerierne. Brødet smager simpelthen fantastisk og jeg vil gerne dele opskriften med alle derude på Internettet.

1 brød
  • 1 nisseøl 33 cl (jeg brugte som sagt Dagmar Jul) stuetemperatur
  • 1 dl vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 1 tsk honning
  • 100 g skårne eller knækkede rugkerner
  • 300 g groft rugmel
  • 180 g hvedemel
Rugbrødsform 1 1/2 l

Fremgangsmåde:

Kog de skårne el. knækkede rugkerner i 2 dl nisseøl i 3-4 minutter. Tag gryden af kogepladen og tilsæt vand og resten af nisseøllet. Når blandingen er lillefingervarm opløses gæren heri. Tilsæt salt, honning og lad blandingen stå i 12 minutter. Efter 12 minutter tilsættes hvedemel og groft rugmel, dejen røres til den er ensartet. Lad dejen hæve i ca 1 1/2 time.

Vend forsigtigt dejen ud på et bord drysset med rugmel og ælt den godt igennem. Form en tyk pølse af dejen og læg den i en rugbrødsform foret med bagepapir som er smurt med magarine (jeg bruger en smart spray-magarine som jeg har købt i en kage-bage-butik. Den er en life-saver)

Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Sæt formen i en forvarmet ovn på 200 grader alm. ovnvarme (varmluft 190 grader) i ca. 50-60 minutter.

Tages ud af formen og pakkes ind i husholdningsfilm. Afkøles på bagerist.

Kan fortælle at der efter besøg af Bech kun er et halvt brød tilbage og han var helt vild med smagen og alt ved brødet. Jeg var lige så overrasket og må sige at det vist er blevet mit ynglings brød indtil jeg finder en anden opskrift.

Medic out.

1 kommentar:

Eeyorenyk sagde ...

Ej, vil du da værsgo lige gå væk med så lækkert hjemmebag! :P