mandag den 9. juni 2008

RLU Redningskursus på BRSS Næstved

Hej derude i cyberspace

Jeg har været på Beredskabscenteret i Næstved (BRSS Næstved) i denne her weekend på mit sidste RLU (Resterende Lovpligtig Uddannelse) kursus, nemlig Redning.

Det var meget varmt (det er da godt man kan lide sol og varme plus man husker at drikke massere af vand) hele weekenden og vi fik lært en hel masse om redning og skadestedets opbygning, førstehjælp, knob osv osv.

Lørdag mødte vi alle frem kl 0800 og for at starte dagen med teori (som altid på de kurser), det var sjovt at opleve at der var 3 mand fra Aalborg tilstede på kurset fordi de skulle være færdig i år med deres RLU uddannelse og så havde vi en hel bunke fra marinehjemmeværnet inde fra Holmen med også, hyggelige mennesker alle zu sammen.

Jeg har fundet ud af at KNOB er et fremmedsprog som jeg skal prøve at lære og det blev jeg ved med at ævle om det meste af lørdag formiddag for jeg kunne virkelig ikke se hvad filan vi skulle bruge et syet 8-tals knob til når det skulle drille som det gjorde.Vi fik afvide at vi skulle kunne følgende knob:

Pælestik, tømmerstik, halvstik, dobbelt halvstik, flagknob, råbåndsknob, ottetalsknob og syet ottetalsknob.

Så vi blev stillet op inde i en af deres garager omkring en firkant lavet at fire blå tønder og ovenpå var der lagt 4 aflange stykker træ, derefter fik vi afvide at vi skulle tage 1 reb hver og så kunne lektionen ellers begynde.
Det var sjovt og lærerigt og jeg bestemte mig for at øve mig derhjemme med det knob-sæt som jeg har købt for længe siden.

Bagefter galdt det fastsuring på båre og vi skulle alle sammen prøve det en gang og så skulle vi selvfølgelig bruge de knob vi lige havde lært.

Vores instruktører viste os jo også lige hvordan man fastsure en person på en båre og vendte bunden i vejret med deres båre og deres kollega der var forsøgsperson.

Fra RLU Redning N...


Fra RLU Redning N...


Dagen var gået hurtigt og lige pludselig så skulle vi hjem, hvilket jo var dejligt for så kunne man jo lige synke det vi havde lært og lade op til søndag.

Søndag var bare rigtig rigtig rigtig varm og vi startede med lidt teori om forskellige afstivningsmetoder, men vi fik overhovedet ikke brugt dem da vores timeplan på mystisk vis var kastet over højre skulder, det var lidt øv, men sådan er det jo.

Vi kom ud og fik forevist BRSS rednings containere og herefter så vi hvad de havde i deres garage (det så jeg også da jeg var på miljø og brand, så det interesserede mig ikke så meget og for mig var det nok spild af tid), efter frokost skulle vi endelig til at lave noget.

Den stod på nedfiring af båre fra vindue med 2 mand inde i bygningen og 2 mand udenfor bygningen alle holdene et reb hver, men før det kunne foregå skulle vi altså lige have suret dukken fast først efter alle kunsten regler som vi havde lært lørdag.

Efter denne her nedfiring skulle vi fastsure en person på en båre igen, denne gang en af os selv, som så skulle sænkes ned gennem en aflang åbning i et gulv i en anden bygning.

Fra RLU Redning N...


Fra RLU Redning N...


Efter dette skulle vi med nogle ganske smarte luftpuder løfte og sikre en container.

Fra RLU Redning N...


Næste opgave var bårefræs på løst underlag med en frivillig på båren og det var ganske hårdt og underholdende da vores figurant fik vand undervejs og det kunne godt have set ud som om vi prøvede at drukne ham.
Nå men sidste opgave var at bygge en 2 fod og en 3 fod til løft at tunge ting, mit hold fik til opgave at bygge en 3 fod og det var ganske interessant.

Fra RLU Redning N...


Se er den ikke flot??

Nå men det var alt fra min weekend og nu er jeg endelig langt om længe færdig med alle RLU kurserne og skal ikke bekymre mig om dem.

Yes det er en fed fornemmelse :-D

Tjek alle billederne ud i mit fotoalbum, de er det værd.

Medic out.

1 kommentar:

Thilde Smedegaard Petersen sagde ...

Fine billeder.

- Prøv at få fat i bogen "Knob" af Mark Owen. Den kan lånes på biblioteket. Jeg mener, at de fleste af "dine" knob er i den. Det er i hvert fald forholdsvis gængse knob :)