søndag den 27. maj 2018

Anmeldelse af Englenes korridor

Bagsiden fortæller:
- Vil du overhovedet høre det her?
Anna nikkede og tog ikke blikket fra ham.
- Jeg tror... jeg tror... at hun blev slået ihjel.

Det er ikke kun de sørgende, der kommer i Annas fars bedemandsforretning for at søge trøst og hjælp. Også de døde kommer til Anna og beder om hjælp fil at gøre de ting, de ikke nåede, mens de var i live.
Anna har efterhånden vænnet sig til det, men der er èn ting, der piner hende: At hun aldrig har mødt den kvinde, som hun længes efter mere end nogen anden.
Annas mor død, da Anna var lille, men hun har aldrig mødt sin mor blandt alle de engle, der opsøger hende i den lange korridor bag bedemandsforretningen.

En dag kommer lægesønnen Frederik med sin far for at se på en urne til Frederiks mor. Hende har Anna netop haft et foruroligende møde med, og på tværs af deres meget forskellige verdener finder Anna og Frederik sammen for at finde ud af hvad der i virkeligheden er sket med Frederiks mor...




Anmeldelse:
Jeg var lidt spændt på denne her bog, dens forside og bagside er indbydende og mystisk plus jeg har hørt gode ting om den op til sidste års BogForum i Bella Centeret. Blev lidt overrasket over at den var så tynd og kun på 222 sider.

Er faktisk ret vild med farverne og motivet som gengiver den korridor som Anna skal igennem når hun går fra privaten ud til sin fars bedemandsforretning. Det er her engelene/de afdøde som regel kontakter hende når de har brug for hendes hjælp. Men det er også her hun søger hen for at blive trøstet af nogle af dem som ikke er gået over til den anden side, når hun har brug for det.

Bogen tager nogle tunge emner op og jeg må sige at jeg synes det var en meget hurtig og let læst bog. Emnet om mobning er altid vigtigt uanset hvor gamle vi end bliver, så er det vigtigt at gøre opmærksom på at det altså ikke er i orden at skade andre resten af deres liv. Jeg har selv haft det tæt inde på livet som barn og ved hvad det kan gøre ved et menneske.

Det at man måske ikke lige udfylder andres normalbillede kan også gøre at børn kan blive ondskabsfulde, men måske er det fordi de ikke rigtig forstår i Anna's tilfælde hendes fars profession som bedemand. Løsningen kunne måske være at der blev lavet en tur til forretningen hvor børnene fik forklaret hvad en bedemand i det hele taget laver.

Der er mange muligheder og selv om mange af dem bliver taget i brug for at dæmme op for problemet, så vil der altid være mobning på den ene eller anden måde. Uanset hvor gamle vi end er og om vi går i skole eller arbejder, så vil der være mobning, medmindre man sætter sig i mod og siger fra og viser at det her vil man ikke finde sig i.

Anna er clairvoyant og har det man kalder afdødekontakt altså hun kan tale og se engle. Men der er ikke noget hun taler om. Der er ingen der ved det før hun møder Frederik som lige har mistet sin mor. Sammen begiver de sig ud på en rejse for at finde ud af hvorfor hun døde som hun gjorde.

I den proces vågner Anna op og finder ud af at der er noget der hedder at være forelsket, selv om hun ikke rigtig sætter ord på det, så får hun følelserne for denne her lægesøn som desperat har brug for hendes hjælp. Plus Frederik synes hun er sød og vist også er rimelig vild med hende.

Annas familie er meget traditionsbunden og her taler man ikke rigtig om følelser og alting går efter et stramt skema når faderen kommer hjem fra arbejde. Anna lærer nye ting og begynder at opleve verden på en anden måde sammen med Frederik. Som også viser sig at være en sand helt når det gælder.

Hun finder sit kald og langsomt finder hun ud af at man bliver nødt til at leve mere fuldt i den virkelige verden for at få venner og for at få noget ud af livet. Hvis man har venner som ser én som man er og ikke viger fra ens side når man åbner sig og viser hvad man indeholder, så er man godt på vej til at blive lidt mere lykkelig end man var uden at have nogen venner.

Personligt så synes jeg historien er super fin, men kunne godt have brugt at den var lidt længere og rørte lidt dybere end den gjorde. Men måske er den en god indbydelse til at vi begynder at snakke mere åbent om mobning og det at være spirituel og clairvoyant uden der bliver grinet og talt bag ens ryg. Fordi man er anderledes. For der er ikke noget galt med at være anderledes, det giver verden en diversitet som er god og spændende.

Bogen er skrevet af Tine Bruun og udgivet på Forlaget Turbine. Den kan købes hos landets boghandlere til 199,95 kr. 3/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: