onsdag den 6. december 2017

Anmeldelse af Spøgelseskrigerne

Bagsiden fortæller:
Voldsomt stormvejr på havet tvinger Hal og han Hejrer i land et ukendt sted langt mod vest. De lokale er ikke til at få øje på, men Hejrerne har en fornemmelse af at blive overvåget.

Stilheden brydes pludselig da en stor bjørn angriber med kurs mod to børn. Hejrerne griber ind og redder børnene, og det får magwagansett-folket til at komme frem fra deres skjul og vise deres taknemmelighed.

Men freden bliver kort. I ti år har Spøgelses-krigerne nemlig holdt sig på afstand af mawagansett-folket, men nu er de igen på krigsstien for at plyndre og ødelægge.

Hejrerne beslutter sig for at hjælpe deres nye venner og snart befinder de sig i kamp på fremmed land mod en brutal og ukendt fjende.
Anmeldelse:
Jeg er stadig vild med Hal og Hejrerne, men denne her bog synes jeg måske nok brugte lidt for meget tid på den kæmpe storm som de stævner ud i i starten af bogen. Det er som altid virkelig interessant at læse hvad mandskabet kommer ud for når de stævner ud og Flanagan er en eminent historiefortæller.

Men jeg vil denne gang godt give nogle af kritikerne ret i at han denne gang har været alt for fokuseret i at fortælle om denne her stride storm som fylder rigtig meget i bogen. Det er lidt synd for kampen med Spøgelses-krigerne kommer en tand sent.

Hal og Hejrerne er gangske uheldige at lande på ukendt territorium da stormen ikke løjrer af og de ikke kan komme tilbage til Hallasholmen. Men de får det bedste ud af det da de lander på en fremmed strand og slår lejr.

Her kommer de i kontakt med magwagnsett-folket som lever inde i skoven. To børn kommer i fare da en gigantisk bjørn prøver at slå dem ihjel. Da Hejrerne kommer til undsætning bliver de venner og alt burde være godt.

Men det er det ikke. Spøgelses-krigerne er på krigsstien på trods af at de i mange mange år har holdt sig væk og Stig er blevet ubehjælpelig forelsket i en af stammens piger. Alt dette her bringer drama ind i det stille og rolige liv der føres på stranden i håb om at stormen løjer af og de kan komme hjem.

Det bliver interessant at se hvad John Flanagan finder på næste gang og om han kan blive ved med at holde os læsere fanget i Våbenbrødre universet.

Bogen er skrevet af John Flanagan og er udgivet af Forlaget Gyldendal. Den kan købes hos landets boghandlere til 179,95 kr. 3/5 stjerner. Lånt på biblioteket.

Ingen kommentarer: