søndag den 10. september 2017

Bogbloggerevent for Sjælehenteren


Lørdag den 2. september havde jeg forvildet mig til København for at mødes med søde Katja og en håndfuld bloggere på Skriveværkstedet for at høre om hendes nye bog "Sjælehenteren" som udkommer torsdag den 14. september.

Vi blev først budt velkommen af Katja med en lækker frisk velkomstdrink før vi satte os til det flotte dækkede bord der var amerikansk inspireret og hvor vi indtog den fantastiske gode amerikanske inspirerede buffet som Jespers Torvekøkken havde sponsoreret til dagen.

At temaet var amerikansk er fordi Katjas nye bog foregår i USA nærmere bestemt New York. Det er her hendes nye heltinde Raven holder til. Men mere om det på et senere tidspunkt. Efter frokosten var der kage, hele fire forskellige slags. MUMS siger jeg bare :-)
Det er lang tid siden jeg har mødtes med nogle af de bloggere som jeg kender fra bag skærmen, så det var rigtig rart at se dem og få en god snak om alt mellem himmel og jord. Men vi spise fik jeg
anbefalet nye bøger som jeg skal have købt, vi fik snakket serier versus bøgerne, stikke og hækle når man hører lydbøger og meget meget andet. Snakken gik på kryds og tværs og der blev smilet og grinet.


Da vi alle var mætte og ikke kunne rokke mere med vores øre så var det tid til at Katja skulle fortælle os lidt og grunden til vi alle var samlet. Ideen til Sjælehenteren kom til da hun holdte stille med et S-tog i tunnelen ved Vesterport Station og begyndte at fundere over hvad der mon kunne gemme sig inde i mørket som vi mennesker ikke kan se.

Herfra tog det fart og med et var mørket et dække for Døden og hans Sjælehentere. Hun får også indblandet Djævlen og Jahve (også kaldet Gud), engle og dæmoner. Bogen har mange religioner i sig og selve ideen med sjælehentere er hentet i Buddhismen. Alt dette på trods af at hun ikke selv er troende, men har fundet på en historie i tre bind i fantasy-genren.

En bog er ikke bare lige sådanne en man skriver på nul komma fem, der skal en hel del research til før grundstammen til historien hænger sammen. Herefter skal der skrives og når man selv synes bogen nu er fin så sender man den til redaktøren som herefter gennemgår den og foreslår ændringer for at få det bedste resultat ud af ens arbejde. Nogen gange er man enig med redaktøren andre gange må man som forfatter kæmpe for noget som man gerne vil have med i bogen.

Forsiden til bogen er utrolig smuk, men her havde Katja sine problemer med illustratoren Eamon O'Donoghue som ikke taler dansk. Hun sendte ham lange mails med hvad hun godt kunne tænke sig og hans første mange forsøg blev forkastet fordi de ikke passede til det som Katja ville have.
 


Det var først efter mange forsøg han ramte helt plet og fik skabt den forside som ny pryder bogen. Inden i har Katja og forlaget fået lavet det sådanne at man kan se hvilken person der fortæller. Raven har en fjer i toppen af siden, Døden har røg og Zeph har et sværd. Det er en super god måde at gøre opmærksom på hvem man nu følger. Godt tænkt.


Der blev også tid til at vi fik læst et par steder op fra bogen og her fandt vi ud af at Raven er en viljestærk, rapkæftet og kontant pige som man ikke skal prøve at løbe om hjørner med. Alle bloggere sad og ville med det samme have fat i bogen for den pirrede vores nysgerrighed helt vildt.

Heldigvis for os så havde Katja været så sød at pakke en goodiebag til hver af os og med os fik vi et eksemplar af bogen, fire forskellige postkort, to postkort med citat fra bogen, en halskæde med to fjer, to bogmærker med citat fra bogen, to bogmærker, et bogmærke med De Syv Synder, en lille pose med to the-breve, en lille pose med tre stykker slik og en lille træ-coaster hvor man kan sætte sin kop på udformet som en ræv.

Alt i alt var den en super hyggelig eftermiddag sammen med Katja og bogbloggerne som mødte op. Min læselyst fik et kærligt spark og det var super skønt. Det betyder at jeg nu har lyst til at sætte mig ned med en god bog og få læst lidt mere end jeg har gjort det sidste stykke tid.

Det er ikke sidste gang jeg tager turen fra Bornholm til et bogblogger arrangement for de er super hyggelige at deltage i :-)

Tak til Katja for at afholde arrangementet, det var mega hyggeligt og meget interessant at få historien om tilblivelsen af bogen :-)


Medic out.

Ingen kommentarer: