torsdag den 29. juni 2017

Anmeldelse af Selfies

Bagsiden fortæller:
"Lille spejl på væggen der, hvem er den smukkeste af alle her?"
De er unge, de er smukke, de går i modetøj, de bruger dagligt timer på at sætte hår, lægge makeup og ordne negle, de drømme om at blive stjerner i store realityshows - og så er de på kontanthjælp.

Kvinderne tænker kun på sig selv og lever i sus og dus, men det er et dødsenfarligt liv, for langsomt men sikkert er de blevet en torn i øjet på en total uligevægtig person, der har sat sig for at gøre op med snylterne en efter en.

Da missionen føres ud i livet, går det op for politiet, at noget er rivende galt. I første omgang er det ikke en sag, der får vicekriminalkommissær Carl Mørcks opmærksomhed. Han har opdaget, at han ufrivilligt er blevet en brik i ledelsens interne magtkampe, og han må handle hurtigt for at sikre Afdeling Q's overlevelse. Da han samtidig får et tip om, at en dugfrisk sag på mange måder minder om et uopklaret mord tolv år tidligere, får han mere og mere end nogensinde brug for sin kollega Roses knivskarpe overblik. Men Rose er sygemeldt, fordi forfærdelige oplevelser fra hendes fortid spøger, og hun kæmper for at slippe fri af det mørke, der truer med at lukke sig omkring hende, og den hemmelighed, hun bærer på.

Carl, Assad og Gordon arbejder i døgndrift for at løse det vidt forgrenede mysterium om de to mord, men mest energi lægger de dog i at hjælpe Rose. Efterhånden som de graver sig længere ned i hendes historie, forstår de, at en forbrydelse har fundet sted, og pludselig forsvinder hun fra jordens overflade...

Anmeldelse:
Jussi er vendt stærkt tilbage som Danmarks ubestridte krimi-konge. Jeg læste denne her bog på halvanden dag. Kunne slet ikke slippe den da den hele tiden trak i mig. Den er fantastisk god og med en historie der forgrener sige i flere forskellige retninger.

Denne gang er det Roses historie som vi får fortalt og det er ikke småting som hun har måtte tage på sin kappe. Der er ikke noget at sige til at hun har så mange forskellige personligheder inde i sig. Der er nogle mennesker i hendes fortid som har taget nogle forkerte valg og har gjort hende til den hun er i dag.

Det var faktisk en lille smule skræmmende at læse om hvad der var sket med hende og hvordan hun prøvede at overleve med den hemmelighed som hun bærer rundt på. To tøser som er indblandet i en af de sager som Mørck, Assad og Gordon efterforsker ender med at involvere hende ganske ufrivilligt.

De andre sager som Afdeling Q lige pludselig bliver en del af, er for den enes vedkommende ganske horribel og viser det syge sind hos en person som bliver total uligevægtig. Gerningsmanden bestemmer sig for at udrydde en bestemt del af det danske samfund da de er til gene for systemet.

Gerningsmanden har faktisk næsten haft mulighed for at begå de perfekte drab. Der bliver flittigt researched på hvordan man gør ting og fører dem ud i praksis. Drabsmetoden ligner ikke drab til at starte med, men på et tidspunkt så laver man fejl og det er dem som en dygtig efterforsker ikke misser.

De andre sager viser hvordan grådighed kan styre mennesker ud i situationer som er farlige og dødlige samt støve hemmeligheder af der har været skjult i en menneskealder og få dem frem i lyset. Det fører til opklaring af flere mord som egentlig har ligget og samlet støv på grund af manglende informationer.

Ikke nok med det så skal Carl Mørck lige pludselig til at have et alt for nysgerrigt tv-hold rendende i hælene som skal dokumentere en af de sager som han har gang i. Og hvis man kender Carl Mørck så kommer det ikke til at gå stille for sig med at holde dem væk fra hans efterforskning.

Alt i alt så har denne her Afdeling Q bog alt hvad hjertet begærer og man sidder og gætter på hvordan tingene hænger sammen, men det er ikke altid man lige gætter rigtigt. Roses historie er endnu mere rædselsvækkende end jeg havde regnet med og nøj hvor havde jeg ondt af hende til sidst.

Bogen er som sagt skrevet af Jussi Adler-Olsen og er udgivet på Politikens Forlag. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: