torsdag den 9. februar 2017

Anmeldelse af Efter Stormen

Bagsiden fortæller:
Efter stormen er syvende bog i Castillos fascinerende serie med den tidligere amishpige, nu politichef, Kate Burkholder som hovedperson.

Efter en tornados rasen i den lille flække Painters Mill i Ohio, USA, dukker der menneskeknogler frem mellem resterne af en gammel lade. Politichef Kate Burkholder får tildelt den tvivlsomme opgave det er at få knoglerne identificeret.

Knoglerne har ligget længe og viser sig at være nøglen til en 30 år gammel sag, som fører Kate Burkholder langt ind i det amishsamfund, hun engang tilhørte.

Da Kate selv bliver truet på livet og angribes der, hvor hun er allermest sårbar, bliver det tydeligt, at nogen i den ellers venlige og fredselskende sekt ønsker, at hun skal stoppe sin efterforskning – og de er villige til at gå langt for definitivt at begrave fortidens synder.


Anmeldelse:
Så er Linda Castillo tilbage med endnu en Kate Burkholder thriller. Den sag som lander hos Burkholder er lige så betændt som mange af hendes andre sager. Amish samfundet er bare ikke lutter lagkage selv om man meget gerne vil tro det.

En storm kan gør mange ting når den hærger og i dette her tilfælde så frembringer den nogle 30 årige gamle knogler som helst skulle have været gemt forevigt. Så heldige er morderne ikke i Painters Mill. De er nu i fare for at blive opdaget og det passer dem ikke.

Kærlighed kan gøre mange ting ved mennesker. Det kan føre til mord, f.eks. hvis man har den forkerte religion. Men den kan også give nyt liv. Det kommer an på hvordan man forvalter den. Det er det valg der kan give dig den fremtid du ønsker eller den kan blive knust på få sekunder.

Handlingen er stadig hæsblæsende og når man starter på side et så er det svært at slippe bogen igen. Kate Burkholder bliver udfordret både på det politimæssige og personlige plan. Hun får en rigtig svær sag som hun med hiv og sving prøver at opklare. Det er ikke let når amish samfundet for det meste er lukket som en østers.

På det personlige plan så er hendes forhold til Tomasetti i fare for at lide et kæmpe nederlag. Hun har ingen ide om hvordan hun skal tackle den krise som lurer lige rundt om hjørnet og gør det hun er bedst til, nemlig at begrave sig i sit arbejde og håbe at løsningen finder vej til hende.

Jeg er stadig helt vild med Kate Burkholder og John Tomasetti. Deres indviklet forhold giver historien i bogen en tvist mere som man skal forholde sig til udover de knogler som vidner om et makabert mord.

Bogen er som sagt skrevet af Linda Castillo og er udgivet på Forlaget Hr. Ferdinand. Den kan købes hos landets boghandlere til 299,95 kr. 5/5 stjerner. Eget eksemplar fra bogvæggen.

Ingen kommentarer: