fredag den 9. december 2016

Anmeldelse af Slangens Skygge (Kane Arkiverne 3)

Bagsiden fortæller:
Der er tre dage til dommedag. Kaosslangen Apophis er ved at overtage magten, og verdens overlevelse afhænger af de unge troldmænd Sadie og Carter. Men de er i underskud på magiske kræfter. Deres ven Walt er døende og mister dagligt styrke. Zia er nødt til at babysitte den senile solgud Ra, der ellers skulle sikre verdens orden.
Der er kun en måde at overvinde Apophis på, men den er ekstrem farlig, og ingen ved, om den virker. Hvis de finder kaosslangens skygge, kan den måske bruges som vågen imod slangen. Problemet er bare, at den eneste, der kender vejen til slangens skygge, er en ondsindet, psykopatisk ånd. Men Sadie og Carter har ikke andet valg end at stole på ham. Med livet som indsats kaster de sig ud i en helt umulig redningsaktion af verden på blot tre dage.

Også sidste bind i Kane Arkiverne er ful af tør humor og vittig dialog og de to søskende møder selvfølgelig de mest groteske væsner i det magiske oldægyptiske univers.Anmeldelse:
Jeg har brugt et par dage på at summe over hvordan jeg skulle få ordene ned på bloggen til denne her anmeldelse. Følte lidt at jeg manglede et eller andet i forhold til de to andre bøger. Er stadig helt vild med Kane Arkiverne, de er fantastisk godt skrevet og historien hænger sammen. Men jeg mangler stadig det der der gør denne her bog til at være lige så fantastisk som de andre.

Denne gang har Sadie, Carter og deres lærlinge kun tre dage til dommedag. Tre dage til kaosslangen Apophis vil sluge solen og Ra og overtage verden og styrte den i grus. Tre dage til at lære en trylleformular der kan binde skyggen af slagen til en statuette for at få ham til at forsvinde dybere end nogen sinde ned i Duat. Tre dage til at redde dværgeguden Bes fra den tomme tilværelse på gudernes plejehjem efter han opgav sin sjæl i bog 2. Tre dag til at finde hans skygge.

Børnene skal finde en papyrusrulle med besværgelsen for at kunne forvise slagen skrevet af prins Khaemwaset også bedre kendt som Setne, men det er lettere sagt en gjort. For Apophis er lige i hælene på dem for at udrydde lige netop denne her papyrusrulle.

Det viser sig hurtigt at denne her forbryderiske onde troldmand Setne skal for retten foran børnenes far der er vært for Osiris i Domssalen. Han får arrangeret der sådan at han kan hjælpe børnene med den skyggeforbandelse som han selv har opfundet, men ikke fået afprøvet da han døde inden han kunne gøre forsøget.

Setne foreslår at Carter og Zia følger med ham for at finde Thots bog i et gravkammer og at Sadie og Walt tager til Sais´ruiner for at finde Bes´skygge. Som sagt så gjort. Det bliver noget af en udfordring for alle parter. Specielt når man har med en farlig troldmand at gøre som er god til at manipulere.

Det er nu de unge troldmænd skal bevise deres værd. Dette her er kampen mellem det gode og det onde som endelig er gået ind i det sidste svære stadie. Her er ikke plads til tøven med vigtige trylleformularer. Dette her er starten på om vores verden kommer til at bestå eller ej.

Jeg har stadig ikke fundet ud af hvad det er jeg mangler i bogen for at give den de fulde fem stjerner som de to foregående bøger. Den er fuld af aktion, tør skøn humor fra de to fortællere Sadie og Carter og samspillet mellem dem gør bare noget godt ved bogen.

Læs den og bedøm selv om jeg har ret. Det er en af de serier som jeg har stående på min bogvæg som jeg kommer til at genlæse igen og igen.

Bogen er skrevet af Rick Riordan og udgivet på Forlaget Carlsen. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men kan måske findes antikvarisk, lånes på biblioteket eller kan købes på engelsk.
4/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: