søndag den 27. november 2016

Anmeldelse af Den Flammende Trone (Kane Arkiverne 2)

Bagsiden fortæller:
Siden de oldægyptiske guder slap fri efter årtusinders slumren, er ulykkerne ramlet ned over familien Kane. Tilbage er kun de to søskende, Sadie og Carter, til at redde deres gamle troldmandsslægt, deres bedste venner - og ja faktisk hele verden - fra kaos.
Apophis, slangeguden for kaos, er brudt ud af sit fængsel og går målrettet efter dommedag. Sadie og Carter har kun et par døgn til at forhindre det. Den eneste vej er at vække solguden Ra, der også er gud for verdens orden. Men ingen ved, hvor Ra egentlig befinder sig  (rygtet siger også, at han er blevet gammel og senil...). Så først må Sadie og Carter lede i stort set hele verden efter de tre papyrusruller til Ras bog, og derefter må de lære at bruge dens trylleformularer i håbet om at finde frem til den slumrende solgud.

Sadie og Carter fortæller om det hæsblæsende forløb og giver gode råd undervejs, hvis nu læseren skulle ryge i åben kamp mod en gigantisk grif, en ondskabsfuld raller eller det, der er langt værre.
Anmeldelse:
Velkommen til anden del af Kane-arkiverne. Sadie og Carter har fået huset fuldt af lærlinge siden bog et. Der er en del der har fundet deres amulet som de gemte i et skoleskab et hemmeligt sted. Derefter er de taget til Brooklyn for at komme i troldmandstræning.

Vi starter med at det er Sadies 13 års fødselsdag og hun insisterer på at tage til London og fejre den med sine gode veninder og tage en velfortjent fridag fra det at skulle redde verden. Men med sådanne nogle ting så skal det ikke gå som hun håber.

Slangeguden Apophis rører på sig og i London møder Sadie to af hans håndelangere gribbegudinden Nekhbet og dæmonen af mørket Babi (en kæmpe bavian) for at overbevise hende om at det at finde gamle, alderdomspræget og senile Ra for at sætte ham på tronen igen er en fejl.

Da Bast tager dybt ned i Duat for at kontrollere hvor langt Apophis er nået så får børnene sig en ny barnepige i form af dværgeguden Bes som kæmper ved at være iført blå badebukser og råber BØH meget højt. Han kører limousine og er en prægtig mand/gud som Kane-søskende kommer til at holde meget af.

Alt i mens i huset på Brooklyn der får Carter og nogle af lærlingene sig en kæmpe overraskelse da de er ved at øve Magiske Problemløsning i træningslokalet. Lige pludselig forvandler en kæmpe statue af Ra sig til en trehovedet slange for at advare Carter om at ham og Sadie skal opgive deres mission.

Carter er besat for at redde Zia som han mødte i første bog og har fået et crush på. Hun viste sig at være en shabti - lerdukke der blev gjort levende med magi - da hendes krop var blevet gemt et hemmeligt sted af den tidligere Øverste Læser Iskandar. Han ville skåne hende da hun var blevet vært for flodgudinden Nephthys. Zia har en rolle i historien som er ret vigtig og jeg har ikke regnet ud hvad det er.

De to søskende foretager nu en hæsblæsende rejse rundt i verden for at finde de resterende papyrus, redde Zia for herefter at trodse guderne og begive sig dybt ind i Duat for at finde Ra og vække ham så der kan komme orden i verden igen. Truslen er stor og der er fjender overalt selv i Livets Hus Nome Et. Plus de skal gøre hvad de kan for at holde sig i live. Ikke nogen nem opgave.

Det hele kulminerer i et stort brag af en finale, både i Duat og i Brooklyn. Jeg fortæller ikke slutningen for så behøver du jo ikke at læse bogen og det er lidt for nemt. Men lad os sige at der venter ganske store overraskelser på alle planer.

Bogen er endnu en gang godt skruet sammen og der er stadig god og tør humor fra de to søskende. De lærer hinanden bedre og bedre at kende plus de føler presset på deres skuldre for at finde en løsning på at Kaos rejser sig og lader dommedag oprinde.

Vi skal også lige runde coveret af bogen for endnu gang er det sindsygt godt lavet. Jeg synes det signalerer farer samtidig med det viser den stormfulde rejse som Kane-børnene tager på i Duat med Ras solbåd hvor hans flammende trone står på når han kommer ombord. Farverne er enormt flotte og passer super godt til historien.

Bogen er skrevet af Rick Riordan og udgivet på Forlaget Carlsen. Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, men kan måske findes antikvarisk, lånes på biblioteket eller kan købes på engelsk.
5/5 stjerner. Anmeldereksemplar fra forlaget.

Ingen kommentarer: